На българите им се внушава, че по време на протест

...
На българите им се внушава, че по време на протест
Коментари Харесай

Внушава се, че по време на протест българите нямат права, каза адв. Каменарска, заснела клипа с побоя под МС

На българите им се внушава, че по време на митинг " техните права отпадат, законите не важат и с тях може да се прави каквото желаят ": " Такова нещо няма! В Република България има закони. Не знам дали чиновниците са чели Закона за Министерство на вътрешните работи, в който е разказано по кое време, каква и какъв брой мощ може да се използва. Отделно има правилници и указания, които разказват тъкмо по какъв начин това би трябвало да бъде осъществено ".
Това сподели пред БНР адв. Валентина Каменарска, която снима клипа с извличането  и побоя над протестиращ зад колоните на постройката на Министерски съвет на 10 юли вечерта и е подала сигнал за помощ на телефон 112.
" Силата на полицията е в избрани техники на неутрализиране, които се учат при постъпване в Министерство на вътрешните работи, които имат за цел с най-малко мощ да сведат лицето в положение, непредставляващо опасност за обществото. А не да прибягват до побой ". По думите ѝ служителите на реда имат право да употребят мощ единствено против съответно лице, което е използвало мощ против тях.
Според нея прокуратурата е трябвало към този момент да се самосезира по случая.
Без конфликти нощес, само че с петиция в отбрана на бития Евгени Марчев " Ние виждахме по какъв начин няколко служители на реда ритаха с всичка мощ в главата, в тялото, в краката едно момче. Второто момче, което го извлачиха, го биха по-леко, само че на първото момче нанесоха необикновено тежък побой. Това не е техника за неутрализиране, а нормално закононарушение, което се извърши пред очите на цяла България, и министър Младен Маринов доста добре го знае ", сподели адвокатката.
По думите ѝ служителите на реда са били подредени в кордон и никой жител не е можел да помогне:
" Тези служители на реда не отидоха най-малко да кажат на другите, че ги снимат, да ги помолят да спрат да бият момчетата. Това е работата на служителите на реда - те са длъжни да оказват помощ, без значение кой прави закононарушението - дали техен сътрудник, или елементарен жител ".
Цялото видео от ситуацита можете да видите тук:
Бой на митинга - полицията придърпва протестиращи зад колоните пред Министерски съвет (ВИДЕО)
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР