На Бъдни вечер бях на гости в Старосел при баба

...
На Бъдни вечер бях на гости в Старосел при баба
Коментари Харесай

Забиха нож в гърдите на пловдивски юрист, разкрил схеми с фалшиви документи


" На Бъдни вечер бях на посетители в Старосел при баба ми, към 17:00 часа отидох  да купя самун. На моста на река Пясъчник забелязах джип, който беше спрял, а мостът е извънредно стеснен. От джипа излезе Никола Тепеджийски и ме попита: " Ти за какво ги правиш тези неща, бе отпадък? " описа Иван Халачев. Той се опитал да избегне конфликта и тръгнал да заобикаля агресора, само че Тепеджийски извадил нож, с лявата ръка го блъснал в лицето, а с дясната опитал да го наръга в сърцето. Иван съумял да се извърти и това му избавило живота, защото оръжието се забило в гърдите му вдясно. В резултат на това получил затруднения и междинна телесна щета.

" Господинът се качи в джипа  и потегли, а аз трябваше да намеря метод да оцелея " сподели юристът. Той, облян в кръв стигнал до къща на свои другари, които повикали полиция и кола за спешна помощ. 

В УМБАЛ " Свети Георги " направили на Халачев две животоспасяващи интервенции, които траяли до 5 сутринта.

Как се стигнало, обаче до спора и за какво 62-годишният Никола желае да убие пловдивския правист?

" До спора се стигна след голям брой тъжби от нас за непозволени дейности във връзка с разнообразни направления на земеделската политика на семейство Тепеджийски " съобщи Иван Халачев.

Никола Тепеджийски, причинител на нападението, е аграрни производител, които се занимава с развъждане на крави в Старосел. С тази активност се занимава и синът му Ненчо. 

" Те ограждат парцели, за което нямат правно годно съображение да реализират паша там. Те заградиха незаконосъобразно и един мой парцел от 12 декара. С мой другар искахме да обработваме тези земи, само че пристигна Тепеджийски, стартира да се кара с нас и да ни желае документи за благосъстоятелност " описа Иван Халачев. 

Кравите на Никола влизали в земите на другите аграрни производители и унищожавали продукцията и дръвчетата. Халачев и приятелят му решили по законов метод да търсят решение на казуса. Започнали да пускат тъжби до всички вероятни институции и да проверяват Никола, като установили нарушавания в разнообразни области.

Открили пълномощни от интервала 2010 -2015  година, заверени от някогашния кмет на Старосел Иван Жутев. Те били по  отношение за отдаване на парцели от единия на другия наследник на Ненка Тепеджийска, брачната половинка на Никола, която работила като сектретар и ГРАО в кметството на Старосел. Те фалшифицирали подписите на възрастни хора, след което преотдавали земите им чартърен. Потърпевшите въобще не  подозирали за долните схеми на семейство Тепеджийски, твърди пострадалият. 

Друго нарушаване на Тепеджийски е заграждането на непознати овощни градини, в които пускали животните си да пасат. 

" Попаднахме и на огромна скица за източване на пари от държавен фонд  " Земеделие ", посредством фермата, която стопанисва Ненчо, наследник на Никола. Отделно имат и нелегално депонирани МПС-та в землището на Сторосел, които те употребяват за команден пункт зареждането на електропастири " разкри пловдивският Юрист. 

Два дни преди да нападна Халачев, Никола Пепеджийски опитал да блъсне с автомобила си приятеля и асистент на Иван - Радослав.

Тепеджийски бил арестуван за 24 часа, от няколко дни е на независимост. Пловдивският юрист обаче ще търси правдивост.

" Този човек е рисков за мен, моите близки, и като цяло за обществото, тъй като той няма какво да губи " показа Иван Халачев. Целия му роман за нападението против него и далаверите на животновъда от Старосел може да чуете в прикаченото видео.

Plovdiv24.bg е подготвен да даде и думата на другата страна при предпочитание от нейна страна!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР