На автомобилното изложение в Париж през 2016 г. Mercedes-Benz представи

...
На автомобилното изложение в Париж през 2016 г. Mercedes-Benz представи
Коментари Харесай

Запознайте се с първия изцяло електрически Mercedes-Benz EQC

На автомобилното ревю в Париж през 2016 година Mercedes-Benz показа своята нова марка за артикули и технологии за електромобилност. На 5-ти септември, две години по-късно, настъпи моментът за Световната премиера на първия напълно електрически Mercedes-Benz -  EQC. Със своя изчистен, явен дизайн и цветови акценти, присъщи за марката, той е пионер на авангардния образ на електрическия автомобил, като в същото време въплъщава дизайнерския метод на Progressive Luxury.

По отношение на качеството, сигурността и комфорта, EQC е Mercedes-Benz измежду електрическите транспортни средства с извънредно безапелационни характерности. Това включва и динамично показване, с помощта на два електрически мотора на предната и задната ос с комбинирана мощ от 300 kW. Усъвършенстваната оперативна тактика разрешава електро-пробег, преизпълнен 450 км съгласно NEDC (предварителни данни).

EQ също предлага прислужници за съгласуваност с Mercedes Мe и прави електрическия автомобил комфортен и подобаващ за всекидневно шофиране. EQC също по този начин символизира началото на нова епоха на подвижност в Daimler.

„ С EQC – първият напълно електрически SUV от Mercedes-Benz – ние активираме прехода. Електрическото задвижване е главен детайл в подвижността на бъдещето. Ето за какво влагаме повече от 10 милиарда евро за разширението на портфолиото си за модела EQ и повече от един милиард евро за световното произвеждане на акумулатори ”, показа Дитер Цетче, Председател на Daimler AG и Главен изпълнителен шеф на Mercedes-Benz Cars.

Забележителна характерност на предната част е огромната черна повърхнина на панела, обхващащ фаровете и решетката. За първи път черният панел е обрисуван от горната страна с оптично влакно като образна връзка сред дневните светлини (DRL) с прожекторна визия, като типична характерност на Mercedes-Benz. През нощта това основава съвсем непрекъсната хоризонтална светлинна лента. Вътрешните корпуси на общоприетите фарове MULTIBEAM LED са в черно. Контрастиращите  цветови акценти дискретно удостоверяват принадлежността на модела към новото семейство EQ: сини линии на черен декор и букви MULTIBEAM, също в синьо.

Електрозадвижване: Динамичните характерности дават отговор на условията за успеваемост

Като първи модел на Mercedes-Benz, който ще бъде пуснат в произвеждане, EQC разполага с напълно нова система за задвижване с плътно електрозадвижване на всяка ос. Това дава на EQC характерността на настрана задвижване на всички колела.

За да се понижи потреблението на сила и да се усили динамичността, електрозадвижването е конфигурирано по друг метод: предният електрически мотор е усъвършенстван за най-хубава резултатност в диапазона от невисок до междинен товар, а задният – дефинира динамичността. Заедно те генерират мощ от 300 kW и оптимален въртящ миг от 765 Nm.

Литиево-йонната батерия, която е с енергиен потенциал 80 kWh (NEDC), обезпечава силата за моторното транспортно средство. Потреблението на сила зависи в огромна степен от стила на ръководство. EQC предлага на водача пет стратегии за ръководство, всяка с разнообразни характерности:

COMFORT, CO, MAX RANGE, SPORT и стратегия за самостоятелно адаптиране. При по-икономичните режими на ръководство значима роля играе електронният педал на газта, който подсказва на лидера да пести сила. Водачът също по този начин може да повлияе на равнището на рекуперация, употребявайки по този начин наречените лостчета зад кормилото.

Системата ECO Assist оказва помощ на водача във всяко отношение въз основата на предстоящи промени в изискванията на шофиране: посредством подканяне на лидера, когато е уместно да отпусне педала на газта, например с цел да се съблюдава ограничаването за скоростта, както и посредством функционалности като придвижване по инерция и характерен надзор на рекуперация. За тази цел навигационните данни, разпознаването на пътни знаци и информацията от интелигентните асистенти за сигурност (радар и стереокамера) се свързват и обработват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР