На Автомобилния салон в Хановер Groupe Renault представи Renault EZ-PRO

...
На Автомобилния салон в Хановер Groupe Renault представи Renault EZ-PRO
Коментари Харесай

Вижте Renault EZ-PRO: роботизираният автомобил за куриерски услуги

На Автомобилния салон в Хановер Groupe Renault показа Renault EZ-PRO - самостоятелен, електрически, обвързван концептуален автомобил със споделени капсули, въплъщение на бъдещето на куриерските услуги. Доставката по домовете е една от най-големите благоприятни условия за революционни решения в областта на професионалните услуги, защото онлайн търговията продължава да процъфтява, потребителите изискват бърза доставка, търговците търсят способи за усъвършенстване на разноските за доставка, а градовете не престават да търсят нови способи за ръководство на интензивния трафик и тапите.

Като производител на лекотоварни коли (LCV) към този момент съвсем 120 години и водач на европейския пазар на електрически лекотоварни коли, марката Renault е ангажирана с ускоряване на смяната в куриерските услуги и в метода, по който придвижваме артикули.


В сходство с обещанието на марката за по-лесен живот, EZ-PRO предлага безвредни и ергономични решения за консиержа, като достъп от предната част на автомобила, контролер под формата на джойстик и задвижване на четирите колела за елементарно маневриране.

Автопаркът от капсули без водачи се движи поредно в колона или без значение един от различен. В сходство с обещанието на марката Renault Pro+, персонализацията съгласно съответните потребности е също една от мощните страни на този концептуален автомобил. EZ-PRO съдържа конфигуруеми модули, които дават отговор на огромно многообразие от характерни потребности на бизнес клиентите: за експерти в областта на куриерските услуги, само че и за търговци, занаятчии и бизнесмени.



EZ-PRO е споделено решение. Конвой от капсули, който напуща един и същи хъб и се ръководи от един и същи логистичен оператор, може да придвижва разнообразни типове артикули и артикули, като всяка капсула има свое лично устройство за разплащане, тематика, клиентела и място на доставка. Те обаче се ръководят от една и съща електрическа и самостоятелна платформа. По същия метод една капсула може да извърши серия доставки за един онлайн магазин и друга серия за различен магазин. Тези споделени сюжети способстват за оптималната работливост и икономисване на разноски.

EZ-PRO – безпроблемно решение за крайните консуматори (получатели)

EZ-PRO е предопределен да предложи оптимално решение за доставки както за експертите, по този начин и за потребителите. Получателите ще могат да избират комфортно време и място за доставка по собствен избор. Крайният консуматор ще може също да избира сред това да получи своя пакет от консиержа или посредством достъп до касети на самообслужване в капсулите без водачи. Тези касети, налични 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, могат да бъдат отворени от получателя посредством приложение за мобилен телефон.

Решението за доставки за потребителите ще предлага също варианти за следене в действително време посредством мобилно устройство и услуги за предизвестие за още по-безпроблемна доставка.

Цялостен позитивен резултат върху градския живот

Дизайнът на EZ-PRO е планиран за да минимизира образното усещане и да укрепи интеграцията на капсулите в градския пейзаж. Сатинираното покритие на купето, аеродинамичните съставни елементи на колелата, блестящият външен тип на отварящите се панели и отразяващите повърхности спомагат да се създадат капсулите ненатрапчиви в градската среда.

Куриерските услуги съставляват 30% от трафика в градовете - натоварване, което EZ-PRO може да облекчи с помощта на своето споделено решение за доставки, еластичност и самостоятелно шофиране. Това ще способства за по-малко коли на пътя в час-пик и по-малко тапи, породени от неприятни шофьорски привички или зле паркирани транспортни средства. Плавният поток на трафика може да бъде в допълнение усъвършенстван посредством свързване на роботизирания автомобил към градската инфраструктура като светофари и центрове за надзор на трафика.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР