На автомагистрала Хемус, в района на Витиня, още от обяд

...
На автомагистрала Хемус, в района на Витиня, още от обяд
Коментари Харесай

За 6 дни: 141 тежки катастрофи, 168 пострадали и 16 загинали

На автомагистрала " Хемус ", в региона на Витиня, още от обяд има запушване. Струпване на коли има и в региона на Владая, само че там е натоварено постоянно, има ли почивни дни. В последния от трите почивни дни поради Съединнието, по автомагистралите има спомагателни полицейски екипи, съобщи БГНЕС.
От оповестиха на брифинг, че се установяват извънредно доста нарушавания. " Това въобще не ни радва. Призивите ни за понижаване на скоростта, за съблюдаване на отдалеченост, към този момент са тривиални ", съобщи контрольор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.
В правата Горубляне – Младост от през днешния ден могат да се движат коли, само че задръстването още в първия ден е огромно.
 Пътна полиция с интервенция, поради упования засилен трафик Пътна полиция с интервенция, поради упования засилен трафик
Планирана е полицейска интервенция, която ще се организира в две съществени посоки. Първото направление е ориентирано към застраховане на траф...
Инспектор Близнаков заяви, че от началото на месеца, т.е. за 6 дни – са зародили 141 тежки пътнотранспортни катастрофи – това са произшествия със починали и съществено ранени. 168 души са потърпевши. 15 души са починали, 1 човек почина до момента в който си приказваме, добави пътният контрольор.
Обвявенената към този момент профилирана полицейска интервенция към днешна дата ще е съсредоточена напълно в засищане с полицейско наличие по пътищата. “Както в първия ден, служители на реда ще се движат в транспортните потоци дружно с придвижването с превантивна цел. Отново всичките механически средстава за надзор на скоростните режими са на терен и работят. Призоваваме водачите да се съобразят с това и да понижат скоростта. И не на последно място, нашите чиновници ще контролират и подкрепят придвижването в невралгичните точки ”, сподели още инспектпрът.
В региона на Владая е основана организация за реверсивно придвижване, като са обезпечени две пътни ленти за влизане в София. “А в допълнение след реверса са ситуирани пътни служители на реда от столичната полиция, които ще контролират придвижването по натоварените светофари ”, уточни Лъчезар Близнаков. Същата е организацията и на Витиня. По автомагистралите на всички места има спомагателни полицейски екипи, които наблюдават за придвижването.
Към София трафикът още от обяд е най-засилен, упованията са към 17-18 часа да нарасне фрапантно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР