На аукцион във Флорида е продаден автомобилът Ford Mustang, шофиран

...
На аукцион във Флорида е продаден автомобилът Ford Mustang, шофиран
Коментари Харесай

Mustang-ът от филма „Булит“ е продаден за 3,74 милиона долара

На аукцион във Флорида е продаден автомобилът Ford Mustang, каран от Стив Маккуин във кино лентата " Булит ". С включените налози, общата цена възлиза на 3,74 млн. $. Това е най-скъпият Mustang, продаван в миналото на търг, който надминава предходния връх от 2,2 млн. $ за Shelby GT500 Super Snake от 1967 година, продаден през 2019 година, написа Bloomberg.

Наддаването е почнало от 3500 $, само че съвсем мигновено е скочило до 1 млн. $, а след към минута на 2 млн. $. Необичайно ниската първична цена за толкоз прочут автомобил е била поискана от нейния притежател - Шон Кирнан. Той е споделил пред аудиторията в залата, че колата е била купувана към този момент два пъти за сумата от 3500 $ - от неговия татко и от предходния притежател.

Автомобилът, както стана ясно, е известен като героя на една от най-известните подиуми на гонене в Холивуд, където Стив Маккуин го кара из улиците на Сан Франциско в трилъра " Булит " от 1968 година Интериорът му включва остатъци от кино техника, които са към момента върху каросерията на колата. Двигателят е модифициран, тъй че да бъде по-мощен и гръмък.

След привършване на фотосите на кино лентата, чиновник на Warner Brothers употребява колата като всекидневно возило. През 1970 година я купува детектив от Ню Джърси, а 1974 година пуска публикация в списание, че продава автомобила, като прибавя информация за произхода му. Така Кирнан става негов притежател и го пази до гибелта си през 2014 година, когато синът му го наследява. Години наред той отхвърля предложения от Стив Маккуин, който желал да купи колата и я употребил за фамилен автомобил.

Oт " Микъм ", които провеждат търга, са работили интензивно, с цел да трансфорат Mustang-а в звездата на годишния си ефирен аукцион, като основават специфичен уеб страница, отдаден на популяризирането му. Аукционът даже е пресечен по средата, с цел да се покаже малко рекламно видео на колата, преди вълнуващата ѝ поява на сцената.

Все още не е ясно кой е купувачът на транспортното средство, а Шон Кирнан към този момент работи по новия си план. " Има едно Porsche 911 от 1975 година, което седеше до Mustang-a години ", споделя той. " Това ще е идващият ми план ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР