На Ангела Меркел й стана лошо днес, докато посрещаше украинския

...
На Ангела Меркел й стана лошо днес, докато посрещаше украинския
Коментари Харесай

Зеленски: Какво ви е? Меркел: Дехидратирана съм!

На Ангела Меркел й стана неприятно през днешния ден, до момента в който посрещаше украинския президент Володимир Зеленски в Берлин. При тържествените химни на двете страни в канцлерството тя очевидно се разтрепери мощно.

Когато стартира немският химн, Меркел притисна ръце пред себе си и като че ли не можеше да управлява тялото си да не трепери. След като химните завършиха, канцлерът изглеждаше по-добре и съумя да довърши програмата по посрещането на президента.

Малко по-късно Меркел, която след месец ще навърши 65 години, изясни пред публицисти, че пристъпът се е дължал дехидратиране. Времето в Берлин е горещо и през днешния ден температурите надскочиха 30 градуса.

Това не е първият сходен припадък на канцлера. Преди пет години се наложи тя да приключи изявление за публичната телевизия ZDF, откакто съвсем падна в несвяст. И тогава обяснението бе, че е пила прекомерно малко вода. Въпреки късото неразположение тя организира срещата си със Зеленски. На конференция след нея тя съобщи, че западните наказания против Русия ще останат в действие, до момента в който бъде възобновен суверенитетът на Украйна.

" Тъй като няма прогрес в използването на Минските съглашения, глобите не може да бъдат вдигнати, а глобите, свързани с Крим, могат да бъдат вдигнати единствено в случай че Крим бъде върнат на Украйна ", сподели канцлерът в отговор на въпрос. Тя заяви, че на 12 юли ще се състои среща в така наречен Нормандски формат - Германия, Русия, Украйна и Франция на равнище съветници - и добави: " После ще забележим по какъв начин да действаме по-нататък ". Зеленски изрази вяра, че в най-близко бъдеще ще има среща в Нормандския формат на високо ниво.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР