На АМ Хемус – между тунел Витиня и втория тунел,

...
На АМ Хемус – между тунел Витиня и втория тунел,
Коментари Харесай

Експерт: Всички съоръжения на АМ Хемус– между тунел Витиня и втория тунел, са за ремонт

" На Автомагистрала " Хемус " – сред тунел Витиня и втория тунел, всички уреди са за ремонт. Не мога да кажа, че са рискови, само че има известна доза риск. " Това сподели инж. Петър Кичев от Камарата на инженерите.
Специалистът обърна внимание на виадукта край Бебреш. Според него оголени арматури и паднали бетони, каквито се виждат на този мост, са неприемливи. При съществуването на такива проблеми те би трябвало да бъдат затворени, предизвести специалиста.
Според инж. Кичев заради нападателната среда, с която се обработват пътищата зимно време, се постановат поправки през няколко години на тези уреди.
Инж. Александър Тодоров от Института по пътища и мостове изясни, че ремонт на оборудването е осъществен през 2015 година и всички рекомендации са изпълнени. Той е безапелационен, че сега няма място за терзание и мостът е сигурен.
Според него не може да се прави съпоставяне с нещастието с моста в Италия, защото структурите на двете уреди са тотално разнообразни.
Той увери, че у нас има надзор върху сигурността на мостовете и те навреме се ремонтират, в случай че това е неотложно.
Припомняме, че на 15 август министър председателят Бойко Борисов изиска да се ремонтират всички мостове по едно и също време.
Според министъра на районното развиване и благоустройството 17 моста в България са в неприятно положение:
" Миналата година отремонтирахме 7 мостови уреди по „ Хемус “ и по „ Тракия “, сега 5 планово правим, само че нямаме обезпечено финансиране ", сподели Нанков и се оплака, че водачите, когато минават по мостови уреди, подлагали на критика властта, че нищо не прави за мостовете, а не виждали служащите, които работели долу, в главните на колоните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР