На 99-годишна възраст почина известният американски баптистки свещеник Уилям (Били)

...
На 99-годишна възраст почина известният американски баптистки свещеник Уилям (Били)
Коментари Харесай

Почина известният американски проповедник Били Греъм

На 99-годишна възраст умря известният американски баптистки духовник Уилям (Били) Франклин Греъм. Той бе един от най-влиятелните проповедници на 20 век. 

Греъм е един от разпознаваемите застъпници на християнството. Той е имал проповеди пред огромни публики из целия свят, започвайки в Лондон през 1954 година, показва BBC News. 

Починал е в дома си в Монтрийт, Северна Каролина, съобщи представител на евангелистката асоциация на негово име. 

В рамките на 60-годишната си кариера Греъм персонално е проповядвал на общо към 210 млн. души.Той се отдава на християнството на 16-годишна възраст откакто се възпламенява по религията от пътуващ просветител. Става министър през 1939 година През 50-те години в началото е песимистичен към придвижването за цивилен права в Съединени американски щати, само че по-късно го поддържа.

Роден е на 7 ноември 1918 г. в Шарлът, Северна Каролина, в презвитерианско селско семейство. През 1943 г. завършва антропология в Уитънския лицей в Уитън, Илинойс. В края на 40-те години става прочут със своите проповеди, които идващите десетилетия се излъчват постоянно по радиото и малкия екран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР