На 98 години почина една от най-големите легенди в модата.

...
На 98 години почина една от най-големите легенди в модата.
Коментари Харесай

Светът на модата се сбогува с Пиер Карден

На 98 години умря една от най-големите митове в модата. Известен с авангардните си и футуристични тоалети, той доста пъти е изпреварвал времето, в което живее.

„ Любимата ми дреха е тази, която изобретявам за живот, който към момента не съществува “ ,

споделяше Пиер Карден, с цел да добави: „ Бях първият човек, който демократизира модата, който сложи буквите си върху облеклата ”.

Превръща стилната си къща в империя, като има над 500 патента за мебели, тигани за пържене, часовници, химикалки, парфюми, минерална вода, даже и коли, за които е оказал помощ в интериора.

Роден в Италия, само че израснал във Франция, кариерата му стартира през 40-те години в Париж. Работил е в именитите ателиета на и, който по това време отваря стилната си къща. Само 5 години откакто отпътува за френската столица, е подготвен да отвори своя лична, с която бързо притегля известни персони като, Жана Моро, Бриджит Бардо и членовете на The Beatles, след което стартира да отваря бутици из международните фешън столици. Задържа се в модата над 70 години и ще остане в историята като един от най-богатите и авторитетни дизайнери.

Пиер Карден ще остане като индивидът хамелеон, който не спираше да покорява доста върхове и до последния момент заявяваше:„ Не ми се умира. Постигнах всичко. Обиколих света, събрах мъдростта на първите интелектуалци на моето време, срещнах се с Пикасо. Има още какво да направя през живота си ”.
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР