На 94-годишна възраст почина почетният председател и бивш шеф на

...
На 94-годишна възраст почина почетният председател и бивш шеф на
Коментари Харесай

Почина почетният председател на LG

На 94-годишна възраст умря почетният ръководител и някогашен началник на корпорацията LG Куо Ча-кюнг, заяви южнокорейската организация Yonhap.

Причината за гибелта му е хронично заболяване. Съгласно последната му воля и по избор на неговите близки, мястото и времето на погребението няма да бъдат оповестени.

Роденият през 1925 година Куо Ча-кюнг е второ потомство водач на компанията. Поема управлението й LG на 45-годишна възраст, след гибелта на татко си и създател на LG. Ръководи компанията 25 години. През 1995 година предава ръководството на най-големия си наследник Ку Бон-му, който почина през 2018 година В момента, отпред на компанията е един от внуците му.

Под неговото ръководство LG претърпява промяна и се трансформира в уголемен конгломерат с предприятия в разнообразни браншове - от електроника, през нефтопреработвателна индустрия до корабостроене.

До 1995 година, когато Куо Ча-кюнг се пенсионира, LG е третата по величина корпорация в Южна Корея с годишни продажби от 38 трилиона извоювани и повече от 30 филиали.

Основната тактика, която следва като бизнес водач е съществени вложения в нови технологии и научно-развойна активност. По негово време са открити над 70 научни лаборатории на компанията единствено в Южна Корея. Провежда и дейна политика на бизнес агресия на ключови пазари, в това число Китай, Югоизточна Азия, Източна Европа и Северноамериканския район

След пенсионирането прекарва огромна част от времето си в занимания с разнообразни просветителни действия и корпоративна филантропия.

Има шест деца със брачната половинка си Ха Йонг, която умря през 2008 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР