На 93-годишна възраст в Торонто е починал известният филантроп и

...
На 93-годишна възраст в Торонто е починал известният филантроп и
Коментари Харесай

Почина милиардерът и щедър дарител Игнат Канев

На 93-годишна възраст в Торонто е умрял известният човеколюбец и канадски милиардер от български генезис Игнат Канев , заяви БНР, базирайки се на информация от фамилията му.

Многобройни са дарителските жестове на Игнат Канев в областта на образованието и опазването на здравето . Неговото име носят " Канев център " на Русенския университет, за който подарява 2 милиона лв..

Миналия октомври Канев бе в Русе, където участва на освещаването на ново поделение по хемодиализа в университетската болница в града. То бе построено с негово подаяние от половин милион лв., като до оня миг филантропът бе дарил общо 2 млн. лв. за русенската болница .

През 90-те години на ХХ век Игнат Канев изпраща голямо количество просветителна и бизнес литература в Русенския университет " Ангел Кънчев " в поддръжка на новосъздадения факултет по Бизнес и мениджмънт.

Игнат Христов Канев е роден на 6 октомври 1926 година в русенското село Горно Абланово. Той е четвъртото от седемте деца на Христо и Мита Къневи.
 Радев: Даряването се възпитава
Радев: Даряването се възпитава

Игнат Канев: Който желае да оказва помощ, намира метод

На 14-годишна възраст напуща България и се открива в Австрия, където търси прехранване. През 1951 година напуща Австрия и отпътува за Канада, съвсем без средства, без да знае британски език и без да чака, че там ще откри близки и другари. Установява се в Торонто, където стартира работа в строителния бизнес. Първоначално строи дребни къщи за имигранти. Пет години по-късно, през 1956 година, основава в Торонто първата си строителна компания и последователно се трансформира в един от най-крупните предприемачи в строителния бизнес в Канада. Състоянието му се прави оценка на над 1 милиард $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР