На 93 г. почина легендарният художествен ръководител и диригент на

...
На 93 г. почина легендарният художествен ръководител и диригент на
Коментари Харесай

Скръбна вест! Отиде си легендарен диригент

На 93 година умря именитият живописен началник и диригент на китаро-мандолинния състав „ Пирински звуци “ към благоевградското читалище „ Н. Вапцаров “ маестро Георги Щерев, написа Struma.bg.

Любимият живописен началник на няколко генерации музиканти в читалищния оркестър е притежател на званието „ Почетен жител на Благоевград “, на медал „ Кирил и Методий “ – ІІ степен, на наградата „ Златна лира “ и орден „ Климент Охридски, лауреат е на международния музикален конкурс в Керкраде, Холандия, а в богатата му музикална биография отпред на „ Пирински звуци “ са и стотици концерти в България и в цяла Европа.

Преди 2 години маестро Щерев издаде автобиографичната си книга „ С музика в сърцето ми “, в която е и историята на китаро-мандолинния състав, който означи преди седмици 85-ата годишнина от основаването си. Преди 5 години дребната оркестрова зала в читалище „ Вапцаров “ бе именувана на маестро Георги Щерев и това бе последната гала, на която той участва персонално.

Поклонението пред тленните остатъци на огромния музикант е планувано на 1 декември от 10.00 часа във фоайето на читалището в Благоевград.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР