На 91-годишна възраст,в своя дом в Лос Анджелис, е починал

...
На 91-годишна възраст,в своя дом в Лос Анджелис, е починал
Коментари Харесай

Отиде си една епоха. Почина създателят на Playboy

На 91-годишна възраст,в своя дом в Лос Анджелис, е умрял създателят и основател на известното американско списание за мъже Playboy ( "Плейбой ") Хю Хефнър, предават в тези минути печалната новина международните информационни организации. Както оповестяват американските издания, той е умрял от естествена гибел, в обкръжението на фамилията си и другари.

"Моят татко имаше извънреден живот в ролята си на първопроходец на избран тип средства за всеобща информация и просвета, а също по този начин взе участие в някои от най-значителните обществени и културни придвижвания на нашето време в пропагандата на свободата на словото, гражданските права и половите свободи ", съобщи Купър Хефнър, наследник на умрелия и основен креативен шеф на Playboy Enterprises.

Хю Хефнър е роден на 9 април 1926 година в Чикаго. След службата си в армията, той приключва факултета по логика на психиката към Университета в Илинойс. Идеята за списанието Playboy се ражда още в студентските му години. През декември 1953 година излиза първият брой на изданието като на обложката е блестящата Мерилин Монро.

През годините огромна известност закупи и известното имение на Хефнър в Лос Анджелис, което беше синоним на искра и красиви дами. То беше самобитен паметник на визията на един мъж за света, сбъдната фикция за възрастни със звездни посетители и диви празненства.

Блиц
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР