На 91-годишна възраст в четвъртък е починал известният хотелиер Барън

...
На 91-годишна възраст в четвъртък е починал известният хотелиер Барън
Коментари Харесай

Почина Барън Хилтън - човекът, който 30 години беше начело на хотелската верига

На 91-годишна възраст в четвъртък е умрял известният хотелиер Барън Хилтън. Освен с hолемия си принос за разширението на веригата хотели, основани от татко му, той е и създател и първи притежател на тима по американски футбол " Лос Анджелис Чарджърс ", оповестява " Варайъти ", базирайки се на изказване на Фондация " Конрад Н. Хилтън ", направено през днешния ден.

В изказването на фондацията се акцентира, че Барън Хилтън е президент на компанията повече от 30 година и оказва помощ доста за разширението на хотелския бизнес до днешната империя. След пенсионирането си през 1996 година Хилтън остана в управителния съвет на компанията до 2007 година, когато американската корпорация " Блекстоун груп " купи хотелиерския бизнес за 26 милиарда $.

Неговата внучка Парис Хилтън написа в " Туитър " във връзка гибелта му, че откогато е била малко момиче, той е бил нейният образец като сполучлив предприемач. " Той беше легенда, визионер, брилянтен, хубав, благ и животът му беше изпълнен с реализирани цели и завършения ", посочи тя.

Уилям Барън Хилтън е вторият наследник на Конрад Хилтън и е роден в Далас през 1927 година В наследството си той отрежда 97% от благосъстоянието му да отиде за филантропичната работа на фондация " Конрад Н. Хилтън ". По предварителни оценки по този начин капиталът на фондацията ще се усили от 2.9 милиарда $ на 6.3 милиарда $.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР