На 90% вече са приключили строителните дейности в Индустриална зона

...
На 90% вече са приключили строителните дейности в Индустриална зона
Коментари Харесай

Приключва изграждането на Индустриална зона Загоре

На 90% към този момент са завършили строителните действия в Индустриална зона "Загоре ". Изградена е подземната инфраструктура като са положени напълно информационни връзки от ток, вода и газ. Това оповестиха от община Стара Загора, цитирайки изпълнителния шеф на сдружението - Радослав Танев. Вече е положен и първият слой от асфалтa на новоизградените улици, пътните платна са проектирани с нужните радиуси за безпроблемно завиване на тежкотоварни камиони. Готов е и паркингът, който ще бъде употребен като буферен от компаниите, които ще изберат Индустриална зона "Загоре " за своята инвестиция. Изцяло е инсталирано и уличното осветяване. Очаква се доникъде на юли напълно да бъде приключена инфраструктурата, което значи, че ще бъде подготвена с месец по-рано от заложеното време.

Инвеститорите ще бъдат оптимално улеснени при започване на своята активност посредством към този момент построена инфраструктура и връзки, както и посредством указване на цялостно подпомагане от екипа на зоната. Голяма част от вложителите желаят да видят готовия тип на терените, което значи и по-бързи договаряния и осъществяване на плановете им.

Зоната към този момент е била показана пред представители на Търговската камера на Швеция, следва показване и пред други. Към момента има проявен интерес към имоти на зоната, както и начални договаряния за някои от тях. В този подтекст се работи и по присъединение на плануваните за уголемение на индустриалната зона имоти.

"Си Би Ес " е първият вложител в изграждащата се индустриална зона "Загоре ". Закупеният от компанията имот е 12.5 дка, а първичната инвестиция - почти 2 млн. лв.. Плановете включват създаване на административна част, хранилища и индустриални пространства. Собствениците са подготвени да стартират плана си незабавно откакто бъде приключено построяването на индустриалната зона.

Първата копка на Индустриална зона "Загоре " беше направена в края на предходната година. Тя се построява като смесено сдружение сред Община Стара Загора и страната. Реализирането на Индустриалната зона ще има основна роля за устойчивото развиване на целия район.

Ста̀ра Заго̀ра е един от главните стопански центрове в страната, както и главен транспортен възел на Южна България. Той е център на едноименните община, област. Регионалната асоциация на общините "Тракия " е най-голямото районно съдружие на общини в България, учредено за съдействие, обща икономическа политика, планирането на района и евроинтеграция. Градът е шестият по величина в страната с население от 135 715 души по данни на Национален статистически институт от края на предходната година.

Общината е стратегически център в България и на Балканския полуостров. Благоприятното транспортно-географско състояние на община Стара Загора и в частност на град Стара Загора е едно от значимите преимущества на общината и значим фактор за нейната конкурентноспособност. Чрез построеният авто и ж.п. превоз се обезпечават положителни благоприятни условия за търговски контакти със страните от Европа, Близкия и Среден Изток.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР