На 90-годишна възраст, днес почина Мария Калайджиева, майка на покойния

...
На 90-годишна възраст, днес почина Мария Калайджиева, майка на покойния
Коментари Харесай

Почина майката на покойния Неврокопски митрополит Натанаил

На 90-годишна възраст, през днешния ден умря Мария Калайджиева, майка на починалия Неврокопски митрополит Натанаил и дългогодишна дейна помощница в обществената активност на Неврокопска света митрополия.,съобщават от митрополията.
Мария Калайджиева е родена на 13. 01. 1932 година в пазарджишкото село Мокрище. Омъжва се за Иван Калайджиев, родом от село Копривлен, Гоцеделчевско. Имат 4 синове, трима от които приключват Духовната семинария и Духовната академия. Най-големият от тях е дядо Натанаил Неврокопски.
Мария Калайджиева взема интензивно присъединяване в доста обществени действия на Неврокопска митрополия още с избирането на митрополит Натанаил през 1994 година Години наред тя обгрижваше кухнята за небогати, всеки ден неуморно готвеше и раздаваше храна на нуждаещите се хора. Тя помагаше години наред и за детските летни лагери в Хаджидимовския манастир „ Св. Вмчк Георги “. Баба Мария се включваше и във всички други действия, за които имаше сили.
Тя ще остане в мозъците и сърцата на всички със своята безрезервност, грижовност и майчина обич.
Бог да я упокои в селенията на праведните!
Вечна и блажена да бъде светлата й памет!
Опелото ще се извърши на 31 януари 2022 година (понеделник) от 11:00 ч. в катедралния храм „ Св. св. Кирил и Методий “, гр. Гоце Делчев, а погребението ще бъде от 12:00 ч. в гробищния парк на гр. Гоце Делчев.

Костадин Величков

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР