На 9 юни светът отбелязва Международния ден на приятелството, обявен

...
На 9 юни светът отбелязва Международния ден на приятелството, обявен
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден на приятелството

На 9 юни светът отбелязва Международния ден на другарството, разгласен от Общото заседание на Организация на обединените нации. Идеята на Световната организация за стимулиране на дружбата сред индивидите и народите не е инцидентна. Приятелството е благородното и спояващо възприятие, способно да хвърли дълготраен мост сред страните и другите култури за построяването на един кротичък и по-добър свят.
Легенда за другарството споделя за двама другари, които вървели през пустинята, напомня БГНЕС. По пътя избухнал спор и единият зашлевил пестник на другия. Пострадалият, без дума да обели, седнал и написал на пясъка: " Днес моят най-хубав другар ме удари! "
Продължили напред и стигнали до един оазис, където влезнали да се изкъпят. Оскърбеният другар ненадейно почнал да се дави, само че в точния момент бил избавен от другаря си. Когато се посъвзел, сграбчил камата си и написал на един камък: " Днес моят най-хубав другар ми избави живота! "
Заинтригуван, приятелят му го попитал: " Защо, откакто те нагрубих, писа на пясъка, а в този момент пишеш върху камък? "
Засмян, другарят му отвърнал: " Когато някой добър другар ни засегне, би трябвало да напишем това на пясъка, където вятърът на забравата и прошката ще го заличат. Но въпреки това, когато ни се случи нещо огромно и прелестно, би трябвало да го гравираме на камъка на сърцето, където никoй вятър не може да го заличи. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР