На 9 юли 2021 г. на специално събитие в София

...
На 9 юли 2021 г. на специално събитие в София
Коментари Харесай

Ловеч привлича втори стратегически инвеститор в автомобилната индустрия

На 9 юли 2021 година на особено събитие в " София Тeх Пaрк " ще бъде подписан меморандум за съдействие сред българското държавно управление и Nеxt.е.GО за произвеждане на електрически автомобили в Ловеч.

В писмо за поддръжка, изпратено при започване на юни, от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова до Стамен Янев, изпълнителен шеф на Българската организация за вложения, беше изразена позиция, че сходна инвестиция ще бъде от изключителна изгода за развиването на района, повишението на неговата конкурентоспособност и ще сътвори отлични благоприятни условия за разкриването на нови работни места.



Опитът в международен мащаб демонстрира, че развиването на Аутомотив предприятия непроменяемо води след себе си съществени стопански изгоди и промишлен напредък за страната, като в същото време се отразява позитивно и на интернационалния имидж на страната и е причина за привличане на задгранични вложители и в други стопански браншове.

Община Ловеч сътрудничи интензивно на сътрудниците по плана в границите на своите законоустановени пълномощия за построяването и действието на завода, както и за разпространение активността му измежду популацията и бизнеса на територията на община Ловеч, а и отвън нея, доколкото това е допустимо.

Кметът Корнелия Маринова благодари персонално и на Президента Росен Плевнелиев (2012 – 2017 г.), член на Управителния съвет на „ Аутомотив Клъстер България “. Инвестицията e привлечена с помощта на дейната работа на клъстера и ще бъде към 140 млн. евро. До края на 2021 година се планува да бъдат разкрити 1000 нови работни места.



Nеxt.е.GО е немски стартътъп c произвеждане в град Аахен. През септември 2020 година компанията е.GО Mоbilе АG бе добита от холандската капиталова група ND Industriаl BV. Новата компания бе наречена Nеxt.е.GО Mоbilе SЕ.

Това е вторият немски вложител в Ловеч през последните три години. През 2019 година немската VOSS Automotive стартира всеобщо произвеждане на автомобилни съставни елементи на VW и Daimler посредством българската компания " ВОСС Аутомотив ". Тя беше записана през 2018 година и се развива сполучливо в завода в село Баховица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР