На 9 - ти май отбелязваме Денят на Европа. Този

...
На 9 - ти май отбелязваме Денят на Европа. Този
Коментари Харесай

Деца и учители от детска градина „Слънчице“ в Мездра проведоха онлайн среща по случай Деня на Европа

На 9 - ти май означаваме Денят на Европа. Този ден е значим и специфичен за страните членки на Европейския съюз. Денят на Европа е отдаден на мира и обединяването в Европа, на толерантността и свободата.
Но тази дата през днешния ден е още по-важна, тъй като в този момент не можем да вървим на детска градина и на учебно заведение, а родителите на работа, не можем да се прегръщаме и да играем дружно, тъй като през днешния ден Европа чества по друг метод.
Децата от трета и четвърта подготвителни групи на детска градина „ Слънчице “ Мездра, техните родители и учители организираха на 7.05.2020 година онлайн среща в границите на 20 минути по случай Деня на Европа - 9 май. Децата рецитираха стихотворения, отдадени на празника, като насочиха обръщение за мир и обич, за религия и вяра, за бели гълъби и добрина. Родители и учители се включиха в „ сладкото “ предизвикателство и показаха ястия от разнообразни страни, членки на Европейския съюз. Имаше разнородни и забавни предписания - френски кремове, испанско ястие- чоризо с нахут, унгарска торта „ Сахер “, немска салата, сладкиш с нахут, българска мусака, италианска лазаня.
Емоционален беше моментът, когато се появи и скритият посетител на срещата - Илона Иванова. Тя е актьор - солист, от музикалния спектакъл в София. Родена е в град Мездра и преди две години взе участие в музикалното реалити „ Гласът на България “. Тя извърши част от химна на Европа на български като привет към всички и също се включи със сладко и здравословно прелъщение, приготвено особено за срещата.
Деца и родители се потопиха в забавни игри.
Накрая привет към децата на Европа направиха учителите на подготвителните за учебно заведение групи. А госпожа Атанаска Христова развълнува всички с прочувственото си послание:
"Мили деца, скъпи родители, ЧЕСТИТ ДЕН НА ЕВРОПА!
Днес Европа чества, чества една сполучлива история за мира. История за общи полезности и цели, за по-здрав съюз сред всички европейци, каквито сме и ние. Днес, Европа чества от у дома и повече от всеки път има потребност от вяра, от детски усмивки и бели гълъби, които да литнат високо и да върнат слънцето, игрите и насладата. И като всяка история и нашата стартира с фантазия, само че и с усмивки! Този ден е празник за всички дребни и пораснали герои, които се оправиха и вие го доказахте, като умни, смели същински европейци. Благодаря Ви! Затова, не спирайте да се усмихвате и бъдете сигурни, че всичко ще се оправи и още веднъж ще играем дружно! ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР