На 9 септември в МВР е постъпило постановление от Специализираната

...
На 9 септември в МВР е постъпило постановление от Специализираната
Коментари Харесай

Младен Маринов и шефът на ДАНС с нови данни за шпионския скандал с русофилите

На 9 септември в Министерство на вътрешните работи е постъпило разпореждане от Специализираната прокуратура за оказване на подпомагане по досъдебно произвеждане. Това заяви от трибуната на Народното събрание вътрешният министър Младен Маринов. Заедно с ръководителя на ДАНС Димитър Георгиев той бе поканен в пленарна зала, с цел да изнесе повече детайлности към шпионския скандал.

БСП изиска и министър председателят да пристигна в Народното събрание, само че заради към този момент поети задължения Борисов не се появи.

„ Проведени са разнообразни по тип дейности по следствието - огледи, претърсвания, изземвания, персонални обиски и други дейности по следствието на територията на град Перник, град София и Брезник. В резултат на тези дейности със заповед за задържане за 24 часа са арестувани 8 лица, които са предадени на следствените органи”, разясни Министерство на вътрешните работи шефът.

„ Не мога да дам повече информация по следствието.Останалата информация съставлява загадка по смисъла, че е част от следствие. Нямам позволение от наблюдаващия прокурор да я изнеса”, уточни Маринов.

От своя страна шефът на ДАНС Димитър Георгиев, че е открита скица, обвързвана с построено деяние по пране на пари. „ Тази скица се употребява за трансфер на финансови средства от съветски жител, началник на непозната организация Общество „ Двуглав орел” с ползи в разнообразни области.

Чрез построената скица се финансират мероприятия, които директно засягат националната сигурност на страната”, заяви Георгиев.

„ Чуждите жители обществено са заявили, че водят хибридна война против САЩ”, сподели още той.

При извършените спомагателни мероприятия са добити данни, че Малинов е изготвил докладна бележка на съветски език по отношение на нуждата от геополитическата преориентация на България и известният за всички план "България ".

В същата се предлага да бъдат провеждани редица мероприятия, свързани с избрани дейности в областта на вътрешнополитически живот, които да доведат до такава смяна в ориентацията на страната ", сподели още Димитър Георгиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР