На 9 септември в изданието The Aviationist случайно се промъкна

...
На 9 септември в изданието The Aviationist случайно се промъкна
Коментари Харесай

Първа катастрофа на американски изтребител F-35, пилотът загинал

На 9 септември в изданието The Aviationist инцидентно се промъкна новината, че още на 5 септември покрай изпитателния полигон в Невада се разрушил американският водач Ерик Шулц. В бюлетините на Военновъздушни сили на Съединени американски щати не се сочи на какъв аероплан подполковникът правил полета. БЛИЦ обаче употребява илюстрацията към обявата Mysterious Crash Of A USAF Classified Jet Near Nellis AFB Fuels Speculations Of F-35 Involved, на която ясно се вижда, че самолетът е F-35. Според уеб страницата alert5, Ерик Шулц е 28-ият водач от Военновъздушни сили на Съединени американски щати усвоил изтребителя F-35. Освен това подполковникът е считан за един от най-опитните летци-изпитатели, които не се употребяват за проби на самолети от старите модели. Скриването на детайлностите също може да свидетелства, че това е първата злополука на F-35.

Мнозина американски военни специалисти даже допускат, че Шулц пилотирал не нашумелия F-35, а най-новия аероплан от плана Black Project. Възможно е и по тази причина Военновъздушни сили на Съединени американски щати държат в загадка информацията за вида на летателния уред.

БЛИЦ напомня, че по-рано под гриф „ Black Project” в най-строга загадка се намираха самолети като B-2 Spirit и F-117 Nighthawk.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР