На 9 септември се проведе осмото издание на инициативата “TELUS

...
На 9 септември се проведе осмото издание на инициативата “TELUS
Коментари Харесай

Над 800 доброволци ремонтираха училището за деца с увреден слух

На 9 септември се организира осмото издание на самодейността “TELUS Ден на поддръжка “ в България. Тя е част от световната доброволческа акция на TELUS International, която към този момент 11 години, сплотява над 31 000 участници от всички страни, в които компанията оперира.

За втора поредна година TELUS International Europe провежда доброволческата активност и финансира ремонта в учебното заведение за деца с повреден слух “Проф. доктор Дечо Денев “ в София.

В продължение на свършеното предходната година през днешния ден над 800 чиновници на компанията,

другари и възпитаници от учебното заведение сглобиха нови мебели, боядисаха стените в учебното заведение и общежитията, засадиха дръвчета, окосиха тревните площи и почистиха региона. Допълнително бяха сменени 98-те кревати в учебното общежитие, 21 порти и подовите настилки. Специална част от плана бе цялостното реновиране на три игротеки. В преобразяването на учебното заведение компанията влага 120 000 лeвa.

Събитието се реализира в партньорство с фондация “Заслушай се “ – победител в най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for change ПРОМЯНАТА 2015/2016, и има за съществена цел да усъвършенства материалната база, давайки на децата по-добри условия на живот и обучение.

“Днес, ние не просто обновяваме учебно заведение, ние построяваме красиво място, където децата със слухови увреждания могат да изживеят едно по-щастливо бъдеще и да имат същите благоприятни условия, както всеки различен. Освен това споделяме нашето обръщение към обществото, че всички можем и би трябвало да създадем повече “, показа Джефри Пюрит, президент и основен изпълнителен шеф на TELUS International.

“Миналата година поставихме основите на един по-добър живот за учениците

от ССУ “Проф. доктор Дечо Денев “. Сега сме тук, с цел да надградим и да довършим започнатото. Когато виждаш смисъла в това, което правиш, и най-тежката работа ти се отдава с лекост! Това е резултатът “предай нататък “. Смисълът на нашите старания е в усмивките на повече от 500 деца, които ще намерят едно по-добро място за обучение и развиване “, сподели пред доброволците Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.

Официални посетители на събитието бяха Кристофър Дуган, консултант в Канадското посолство, Благовеста Борчева, специалист в дирекция приобщаващо обучение Министерството на образованието и науката, Радиона Никова от Държавната организация за протекция на детето и Ашод Дерандонян, създател и ръководител от фондация “Заслушай се “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР