На 9 ноември от полигона в Аляска Poker Flat бе

...
На 9 ноември от полигона в Аляска Poker Flat бе
Коментари Харесай

НАСА и Лос Аламос с революционен експеримент - почистване на атмосферата от ядрен взрив

На 9 ноември от полигона в Аляска Poker Flat бе изстреляна сондажна ракета на НАСА към горните пластове на атмосферата. Мисията бе повече от забавна - Beam-Plasma Interactions Experiment.

Освен Геофизичния институт в него участваха Wallops Flight Facility на НАСА и Националната лаборатория на Съединени американски щати в Лос Аламос. Трите институции желаеха да проучат държанието на заредените частици, движещи се надолу по линиите на магнитното поле на Земята, с цел да схванат може ли да се „ обеззарази околоземното пространствослед нуклеарни събития ". И по-точно дали може да се „ почисти атмосфератаслед нуклеарна експлозия ".

Сп. „ Космос " незабавно зададе въпроси на водещите учени в опита от Института в Аляска, от НАСА, както и на ръководителя на екипа Джеф Рийвс какво в действителност са „ почиствали ", само че до публицистичното привършване на броя не получихме отговор.

Самият Рийвс е от отдела за разузнаване и галактически проучвания в Националната лаборатория на Съединени американски щати в Лос Аламос. Освен че това е „ домът " на плана „ Манхатън ", там се развива фундаментална просвета на извънредно високо равнище в региона на термоядрения синтез, енергетиката и медицината.

Какви са вероятните версии на български учени, четете в 11 брой на сп. " Космос "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР