На 9 май във Видин ще премине отново Безсмъртният полк.

...
На 9 май във Видин ще премине отново Безсмъртният полк.
Коментари Харесай

Ето как ще бъде отбелязан Денят на победата и на Европа в Северозапада

На 9 май във Видин ще премине още веднъж Безсмъртният полк. Началото на шествието ще бъде пред Драматичен спектакъл "Владимир Трендафилов ". По-късно с проведен транспорт ще потегли към гробищния парк "Нора Пизанти ", където се намират Руските военни гробища. В11:00 ще бъде обещано начало на мероприятията, отдадени на тържественото отбелязване на Деня на Победата на Руските военни гробища. В ППМГ “Екзарх Антим I” ще бъде маркиран Деня на Европа и Деня на ученическото самоуправление. Учителите ще бъдат замествани от изявени в съответните предмети възпитаници, а през огромното междучасие - 10.35 ч., на двора ще бъдат раздадени документи за достижения по британски език, след което ще има училищен музикални и танцови осъществявания.
С величествен театър, в който ще се включат всички детски градини, община Враца ще означи 9 май - Деня на Европа. Празничното събитие, което ще премине под надпис "Децата на европейска България ", ще се организира на 11 май, от 17.00 ч., в Драматично - кукления спектакъл в града.
В Белоградчик ще отбележат и двата празника. Общината и управленията на Съвета на ветераните от войните и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса провеждат тържествено честване на Деня на Европа и на 73-та годишнината от успеха над хитлерофашизма. Тържеството ще стартира в 11.00 часа на площад „ Възраждане”. Празникът ще продължи с културна стратегия, в която ще вземат присъединяване вокална група "Пей, сърце " при клуб на пенсионера "Мадона " и децата от школата по национални танци към Детски комплекс - Белоградчик.
Под мотото „ Щастливи в Европа “ в Лом ще честват Деня на Европа, 9 май. Организиране на конкурс за най-дълга рисунка на тематика „ Мама, баща и аз в Европейски Съюз “ е първото събитие. Децата от детските градини и възпитаници ще рисуват с тебешири, маркери и моливи в централната част на града – в градинката зад паметника на площад „ Свобода “, от 10.00 ч.. На всички деца ще бъдат раздадени български и европейски знаменца и награди. В 17.00 ч. в центъра ще бъдат открити няколко арт-ателиета, в които млади и възрастни ще основават произведения от приложното и изобразителното изкуство и фотографията. Ще има и „ Читалня навън “. „ Единни в многообразието “ - под това мото ще премине концертът в централната градина, зад паметника на площад „ Свобода “, който е с начален час 19.00 ч. В концерта ще се включат локални сформира и актьори, които ще показват хубостта на българския фолклор и културното благосъстояние и разнообразие на Европа.
По случай 9 май – Деня на Европа, в Козлодуй се плануват две събития. От 11.00 часа пред читалището ще се състои къса стратегия от козлодуйски самодейци. Ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на починалите в Първата и Втората международна война. Общински детски и юношески парламент, гр. Козлодуй, със съдействието на Община Козлодуй и ЖенСъвет при „ АЕЦ Козлодуй”, провеждат следобедно събитие на тематика „ България и Европа”. По време на самодейността ще бъдат показани: тематична шатра с участници младежи по план „ Младите европейци – дейни граждани” - викторина, флаери, осведомителни материали за Българското председателство в Европейски Съюз и опциите на младежите за включване в европейски юношески стратегии и др.; креативно ателие - бодиарт на лица и ръце със знамената на страните членки в Европейски Съюз, тематични шаблони за оцветяване и изрязване, изобразяване и др.; кулинарна шатра - показване на кулинарни произведения от страните членки на Европейски Съюз. Събитието е с начало 17.00 часа и място – площад „ Христо Ботев”.
В Монтана в Деня на Европа ще се организира съревнование сред възпитаници от 7 клас при I ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий”. То ще бъде в 13:20 ч., Регионалната билиотека „ Гео Милев “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР