На 9 май 2019 г., служители на сектор „Измами“ в

...
На 9 май 2019 г., служители на сектор „Измами“ в
Коментари Харесай

Служители на ГДНП и СДВР установиха трима извършители на телефонна измама в столицата

На 9 май 2019 година, чиновници на бранш „ Измами “ в Главната дирекция „ Национална полиция “ и Седмо РУ—СДВР, в София са открили трима мъже, взели участие при осъществяването на телефонни измами.

И тримата са престъпно проявени и е открита ролята на всеки един от тях в схемата. За мъж на 37 година, престъпно проявен и осъждан е открито, че е фактическият причинител (въртач). А другите двама, мъж на 19 години, с голям брой регистрации за обири, опиати и отнемане и мъж на 32 години, са били изпратени да вземат парите.

Телефонната машинация е осъществена по схемата „ събиране на подаяние от името на общински чиновник “. Извършителят се показал за чиновник на Столична община и под претекст подаяние за даване на обществена услуга - превозване на възрастни хора в неравностойно състояние от Варна до София и настаняването им в обществени домове в София, присвоил от потърпевшия пари.

19-годишният и 32-годишният са открити директно след взимане на паричната сума от потърпевшия, а третият - фактическият причинител - малко по-късно същия ден. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 209 от Наказателен кодекс.

При извършените дейности по следствието у тримата е открита и конфискувана паричната сума - предмет на машинация, мобилни телефони, SIM-карти, включително и употребената за реализиране на измамата и други

Фактическият причинител и 19-годишното „ муле “ са привлечени като обвинени по досъдебното произвеждане и са арестувани за период до 72 часа. Работата продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР