На 9 март 1959 г. превърналата се впоследствие в икона

...
На 9 март 1959 г. превърналата се впоследствие в икона
Коментари Харесай

Барби става на 60 години

На 9 март 1959 година трансформиралата се след това в икона кукла Барби прави своя дебют на американския фестивал на играчките в Ню Йорк.
Покрай наближаващата ѝ 60-та годишнина съставлява интерес да си напомним основни моменти от нейния „ витален път “.
Само две години след появяването на Барби на бял свят – през 21961 година - се появява и нейното гадже Кен. Двете кукли са кръстени на децата на създателката им Рут Хендлър.
Едва на 6-годишна възраст, през 1965 година, Барби към този момент е астронавт. Така тя изпреварва с четири години Нил Армстронг, който се разноски по Луната. До момента Барби се е вживяла в 200 разнообразни кариери, напомня БГНЕС.
През 1965 година Барби прохожда, защото получава сгъваеми крайници.
През 1968 г . на пазара е пусната първата черна кукла, другарка на Барби, Кристи. През 1980 година самата Барби става чернокожа.
Стига се и до апогея в „ политическата кариера “ на знойната кукла, която през 1992 година се кандидатира за първи път за президент.
Явно нещо във връзката сред Барби и Кен не върви както би трябвало, заради което през 2004 г . Барби заменя гаджето си със сърфист на име Блейн, брат на един от нейните другари. Но и тази връзка продължава единствено малко време.
Две години по-късно Кен публично се връща към живота на Барби.
През 2016 година Барби завладя челната страница на сп. Time, откакто беше показана в няколко нови облика: висока, дребна и с апетитни извивки на тялото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР