На 9-и и 16-и декември Банка ДСК и Експресбанк организираха

...
На 9-и и 16-и декември Банка ДСК и Експресбанк организираха
Коментари Харесай

Банка ДСК и Експресбанк с благотворителни събития в подкрепа на ParaKids

На 9-и и 16-и декември Банка ДСК и Експресбанк проведоха поредност от благотворителни събития в най-големите си централни офиси в София и Варна. Стотици чиновници от двете банки се събраха дружно на коледни срещи, на които закупиха домашно приготвена от техни сътрудници храна, ръчно направени бижута и празнични картички, и по този начин събраха средства за децата от ParaKids.



Всяка година екипът на Банка ДСК избира да поддържа друга идея след вътрешно допитване до всички чиновници. За 2019 година това е план ParaKids на съдружие „ Спортен клуб Шарк “, който разпространява и развива спортни занимания за деца с увреждания и гръбначни изкривявания. В програмата се провеждат курсове по приспособено плуване, ски, лечебна гимнастика и се обезпечава специфична екипировка, с цел да могат децата с увреждания да спортуват наедно с техните връстници.

„ За всички нас в Банка ДСК и Експресбанк е значимо да обръщаме внимание и оказваме поддръжка на уязвимите групи в обществото. Надявам се посредством нашите коледни събития и дарената сума, да допринесем въпреки и с малко за развиването на спорта измежду децата с увреждания и да покажем силата на общността от хора, които са стимулирани за положителни каузи “, споделя госпожа Виолина Маринова, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на Банка ДСК.

„ Голямата цел на ParaKids е да обезпечи пълновръстен достъп на всички деца, без значение с увреждания или не, до методики и спортни уреди, приспособени по този начин, че да могат да се употребяват от всички тях. Вярваме, че е значимо всяко дете да може да спортува, тъй като това укрепва освен физическото положение, само че и духа и желанието за битка и основаването на другарства “, разясняват госпожа Бояна Коцева и госпожа Даниела Садикова, създатели на плана ParaKids.

Паричните средства, събрани тази година от чиновниците на двете банки, бяха удвоени от мениджмънта на Банка ДСК и общата сума за подаяние към ParaKids възлиза на 18 000 лв..

В своята активност Банка ДСК и Експресбанк са ангажирани с редица значими планове в региона на корпоративната обществена отговорност и устойчивото развиване.

Следвайки своята задача да поддържат общността, двете банки са избрали четири съществени фокуса в обществената сфера, които да развиват: нововъведения и възстановяване на финансовото обучение на деца и младежи, ранно детско развиване, развиване на млади гении в региона на изкуството и инициирани от чиновниците планове в региона на спорта и дарителството. Най-значимата за екипите на двете банки е идеята за децата и тяхното развиване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР