На 9 и 10 януари, в Доходното здание в Русе

...
На 9 и 10 януари, в Доходното здание в Русе
Коментари Харесай

Пчелари от Русе алармират за бъдещето на меда

На 9 и 10 януари, в Доходното здание в Русе производители на мед от Русенска област вземат участие на районен конгрес „ Спри и показа “. Организатор на събитието е съдружие „ Пчелари Русе “. В центъра на разискванията в регулярната среща преди дейния сезон са опциите за развиване на сполучливото пчеларство при актуалните условия и вероятността за това в новата Обща селскостопанска политика, осведомиха от регионалната администрация в Русе. Основната задача на форума е пчеларите да обменят опит между тях за провокациите на терен с пчелните фамилии.
Основен проблем през 2017 и 2018 година е нерегламентираният импорт на мед от страни отвън Европейския съюз , като Украйна, Китай и Аржентина. Това изрично подбива доста цената на българския мед. Тревожно е безусловно убиващото пчелите неспазване от арендаторите на наредбата за пръсканията на културите и опазването на потребните инсекти.
В края на форума ще се подпише и одобри взаимна декларация на участниците в срещата. Предвижда се тя да бъде част от предлагането на България пред органите на Европейския съюз за бъдещeто на Общата селскостопанска политика и настояванията на пчеларите да бъдат включени в нея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР