На 9 декември 2016 г., при изричната забрана на премиера

...
На 9 декември 2016 г., при изричната забрана на премиера
Коментари Харесай

Министерша прави ПР на кума си като шеф на КЗП, агенция на МОН финансира безсмислените им проекти от еврофонд

На 9 декември 2016 година, при експлицитната възбрана на премиера Бойко Борисов след загубата на президентските избори и преди разпускането на втория му кабинет за подписване на договори за публични поръчки, организацията, учредена от брачната половинка на настоящия министър на образованието Красимир Вълчев – тогава основен секретар на същото министерство, подписва контракт за пиар с Комисията за отбрана на потребителите. Оставете другото – началник на институцията е нейният личен кум Димитър Маргаритов, на който и тя – от своя страна – също е кума (на снимката).
Договорът е с малко под максимума от 30 000 лева – летва, над която би трябвало да бъде разгласен конкурс за реализатор, заяви уеб сайтът 19min.bg.
„ ПР енд Ивент Консултинг “ взема 29 029, 17 – по какъв начин ли са сметнати тъкмо стотинките, или 34 835 лева с Данък добавена стойност. Срокът му е едвам 3-месечен.
Министершата Лилия Николова – Вълчева е многостранен гений – на 26 година става член на политически кабинет на вицепремиер при Тройната коалиция, влиза в бордовете на Великотърновската болница и на компанията за спортни парцели „ Академика 2000 “, записва дружно с най-хубавата си другарка, кума и брачна половинка на шефа на Комисията за отбрана на потребителите консултантската компания „ Бонафиде Адвайзърс “, прави и лична пиар организация: „ ПР енд Ивент Консултинг “.
Странно е, че при такава хиперактивност, намерихме единствено две изявления в интернет по отношение на контракта с КЗП.
Едната в много непопулярния по това време уебсайт „ Топ вести “. При това, тъй като обявата е направена на 7 май, а договорът е до 31. 03.2017 година, очевидно публикацията попада отвън времето му за осъществяване. Интересно дали са върнати парите на комисията, финансирана от нашите налози?...
Голямата разлика е, че на 4 май 2017 година основателката на пиар организацията към този момент е станала министерша. Съпругът й е седнал в креслото на учебен министър, откакто е бил дълготраен основен секретар на МОН от 2009 година, кумът му – към този момент началник на КЗП, е бил шеф на дирекция Държавна благосъстоятелност и капиталова политика в същото ведомство, а неговата брачна половинка и кума на министъра и министершата – началник на политическия кабинет на предхождащия министър Меглена Кунева. Такава една семейственост и дословна безцеремонност.
Сега внимание към публикацията:
„ Комисията за отбрана на потребителите търси богатство в центъра на София” е озаглавен материалът. И има невероятните 197 прочитания за 3-те години от този момент. Срещу 34 835 лв. на данъкоплатците!
Има обява и в уеб страницата „ Параграф 22 “, единствено не е ясно каква пък е многочислената й аудитория там, като се има поради, че е бургаска медия. Но пък на уеб страницата има хубава обвързвана вест с чудесното събитие: „ Къдравия и Понката ще признаят за марихуаната, плашат ги задаващите се тежки присъди”. Младежко и потребителско!
Изненадващо, става въпрос за събитие, планувано за 9 май – в публицистиката на това му се споделя „ вести от бъдещето” – 10 тима възпитаници ще търсят „ същинско приключение”, „ с цел да потвърдят своите познания за Европейския съюз”.
Какво тъкмо това оказва помощ за имиджа на Комисията за отбрана на потребителите, която кардинално не търси съкровища, а нарушение на правата ни от търговците, монополистите, банките и така нататък не е ясно.
Обаче шоуто се оказва „ организирано” и финансирано от.... Центъра за развиване на човешките запаси. Който по случайност е европейската организация на Министерството на образованието, чийто началник е брачният партньор на Лилия. В новината за провеждането на удивителното събитие пиарски не е пропуснато, че се прави по Програма Еразъм + на Европейския съюз. Иначе парите не могат да бъдат регистрирани.
В едно семейство всичко се смесва – ползите на „ неговите си” институции, европейското финансиране и така нататък
Същият Център към МОН е, който връща като „ неактуални за младите българи” планове за изкуствения разсъдък като заплаха и опция, за медийна просветеност – отличаване на подправените вести, от които над 60% са свързани със здравето и доста други.
Следващата година, още веднъж европейската Програма Еразъм + финансира различен план, обвързван с двете фамилии.
Той е с грандиозно значение за младежките политики и информираността на хората до 29 година у нас и се назовава „ Еколагер – „ Нашето завещание – където предишното среща бъдещето”. Още от необразованото изписване на заглавието излиза наяве, че нещата са съществени. Министерство на образованието въпреки всичко!
В дребното изявления – още веднъж 2, за неповторимата демонстрация се четат неповторими бисери:„ изкуството като най-важния ИНСТРУМЕНТ на езиковото разнообразие на ЕС”.
Как тази работа става единствено за 2 дни – от 3 до 5 септември 2018 година – в смисъл не по какъв начин се трошат хиляди евро, а по какъв начин се научава „ най-разпространеният в Европейски Съюз език – езикът на изкуството”, остава мъгла.
Интересен детайл е, че участниците в плана са същите като при търсенето на съкровището на КЗП: Европа непосредствено – София, а, несъмнено, и министерският кум Димитър Маргаритов.
Какво общо може да има с тематиката за лагера на изкуството Европейският потребителски център – друго свързващо звено сред двата неповторимо безумни плана, също не излиза наяве.
За да разясняват двата плана и очебийния спор на ползи, 19 минути се обърна към министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и към назначения от него началник на Центъра за развиване на човешките запаси – европейската организация на просветното ведомство, Петьо Кънев.
Попитахме ги също дали пък съветник на втория план в евроагенцията на МОН не е инцидентно кумата на министъра и брачна половинка на шефа на КЗП госпожа Маргаритова?
И още желаеме да научим това!
Един работен ден не им стигна да дадат оценка на обстоятелствата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР