На 9 август, от 21 часа в рамките на ММФ

...
На 9 август, от 21 часа в рамките на ММФ
Коментари Харесай

„Лебедово езеро“ на Сергей Бобров с премиера на ММФ „Варненско лято“ 2018

На 9 август, от 21 часа в границите на ММФ „ Варненско лято “ и Опера в Летния спектакъл 2018 ще бъде показана премиерата на балета „ Лебедово езеро “ от П. И. Чайковски в хореографската редакция на Сергей Бобров, з.а. на Русия.

Диригент Мартин Илиев, хореография Мариус Петипа, Лев Иванов, костюми и сценография Ася Стоименова. В основните функции публиката ще приветства Веса Тонова, Максим Иконостасов, Павел Кирчев, Франческо Бруни и др.  С присъединяване на оркестър и балет на Държавна опера Варна, солисти от Държавния спектакъл за опера и балет в Красноярск и Държавна опера Варна.

Бляскавата история на най-обичания балетен театър в света стартира през 1895 на сцената на Мариински спектакъл, Санкт Петербург. Новаторската хореографска редакция на Лев Иванов пресъздава освен придвижванията на същинските птици, само че показва и мощни усеща като обич, боязън, болежка и тревога, спектакълът доближава нова психическа дълбочина. На собствен ред Мариус Петипа слага валса, мазурката и останалите танци за сцената в двореца. Сергей Бобров е основен живописен началник на Държавния спектакъл за опера и балет в Красноярск и на варненската балетна натрупа. В своята редакция той внася нови детайли, които се базират върху хореографската редакция на Юрий Григорович и кореспондират със актуалните трендове в класическия танц.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР