На 9 август антимафиоти от специализирания отдел Киберпрестъпност“ при ГД

...
На 9 август антимафиоти от специализирания отдел Киберпрестъпност“ при ГД
Коментари Харесай

ГДБОП спря сайтове за търговия с фалшиви стоки

На 9 август антимафиоти от профилирания отдел " Киберпрестъпност “ при Групово дело " Борба с проведената престъпност “, взаимно със свои сътрудници от Бургас, преустановиха действието на интернет сайтовете www.chantichki.com и www.chantichki.bg. Чрез тях е осъществявана инкриминирана по член 172б от Наказателен кодекс активност - реализиране на комерсиална активност на територията на страната на артикули, обект на извънредно право на предпазени търговски марки.

Изяснено е, че разпространяването на подправените артикули посредством интернет уеб страниците е ставало паралелно и с продажби посредством магазини и компании на територията на к.к. Слънчев бряг.

При процесуално-следствените дейности от комерсиалните обекти и от частни адреси е конфискувано огромно количество артикули, за които няма подписан контракт с притежателите на изключителното комерсиално право на предпазените марки. Конфискувани са над 600 продукта, носещи отличителните белези на международни търговски марки: " Louis Vuitton “, " Michael Kors “, " Guess “, " Disney “, " Puma “, " HUGO BOSS “, " Nike “, " Adidas “ и други.

Действията на ГДБОП са резултат от използването на тактиката за противопоставяния на закононарушенията, свързани с нарушение правата на интелектуална благосъстоятелност, авторско право и сродни права. В резултат през май 2018 година България беше извадена от така наречен " черен лист - 301 “ за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност на Търговския департамент на Съединени американски щати.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР