На 9 август антимафиоти от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ при ГД

...
На 9 август антимафиоти от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ при ГД
Коментари Харесай

ГДБОП направи голям удар!

На 9 август антимафиоти от профилирания отдел „ Киберпрестъпност “ при Групово дело „ Борба с проведената престъпност “, взаимно със свои сътрудници от Бургас, преустановиха действието на интернет уеб страниците www.chantichki.com и www.chantichki.bg. Чрез тях е осъществявана инкриминирана по член 172б от Наказателен кодекс активност - реализиране на комерсиална активност на територията на страната на артикули, обект на извънредно право на предпазени търговски марки. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Национална агенция за приходите удари грубо предприемач, затвори му два хотела по Черноморието поради...

Изяснено е, че разпространяването на подправените артикули посредством интернет уеб страниците е ставало паралелно и с продажби посредством магазини и компании на територията на к.к. Слънчев бряг.

При процесуално-следствените дейности от комерсиалните обекти и от частни адреси е конфискувано огромно количество артикули, за които няма подписан контракт с притежателите на изключителното комерсиално право на предпазените марки. Конфискувани са над 600 продукта, носещи отличителните белези на международни търговски марки: „ Louis Vuitton “, „ Michael Kors “, „ Guess “, „ Disney “, „ Puma “, „ HUGO BOSS “, „ Nike “, „ Adidas “ и други.

Действията на ГДБОП са резултат от използването на тактиката за противопоставяния на закононарушенията, свързани с нарушение правата на интелектуална благосъстоятелност, авторско право и сродни права. В резултат през май 2018 година България беше извадена от така наречен „ черен лист - 301 “ за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност на Търговския департамент на Съединени американски щати.









ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР