На 9, 10 и 11 ноември Пловдив празнува автентичния дух

...
На 9, 10 и 11 ноември Пловдив празнува автентичния дух
Коментари Харесай

Да опиташ уискито на колекционера

На 9, 10 и 11 ноември Пловдив чества достоверния дух на същински положителното уиски и старите обичаи в производството на напитката с първото за страната ни Old & Rare Whisky Show. Форматът на фестивала е извънреден освен за България, само че и за Европа, като до момента подобен е провеждан единствено в Лондон и Глазгоу. Шоуто е фокусирано в представянето и дегустацията на остарели и редки за актуалния пазар премиум уискита, емблематични и редки стилове уиски, както и върху индустриални техники и практики, познати единствено на най-запалените уиски колекционери.

Old & Rare Whisky Show Plovdiv 2018 ще се организира в хотел Империал, където феновете и колекционерите на напитката, както и всички представители на уиски промишлеността ще могат да опитат от над 200 разнообразни редки и остарели дестилати с огромна стойност.

Организаторите от Чист. Зрял. Малц Асен Станев и Георги Точев са подбрали остарели етикети, бутилирани преди четири, пет и даже повече десетилетия, лимитирани релийзи, изключително редки бутилки с колекционерска стойност, както и ревностно защитавани оферти на самостоятелни бутилировачи. Разнообразието от изключителни усети ще може да бъде дегустирано от всеки клиент на съответна за всяко уиски цена за 10 мл.

Специален посетител на Old & Rare Whisky Show Plovdiv 2018 е световноизвестният уиски публицист, критик и съветник Джим Мъри . Авторът на годишния указател Whisky Bibl е , който с всяко ново издание дава дегустационни бележки и рейтинги за към 1000 нови за „ библията” уискита, дружно с над 3000 към този момент познати, като също по този начин раздава едни от най-престижните награди в промишлеността, които нерядко дефинират цената, а и бъдещето на обещано уиски. Джим Мъри ще организира две специфични събития. В събота, 10 ноември, Мъри ще изнесе лекция и ще показа извънредно любопитни истории от своята Whisky Bible 2019 . По-късно той ще направи дегустация на сляпо на особено подбрани от него уискита.

Освен шоуто на Джим Мъри, програмата на пловдивския Old & Rare фестивал включва още доста събития и майсторски класове с фокус само и единствено върху редки и остарели уискита.

Специални изложители на Old & Rare Whisky Show Plovdiv 2018 са интернационалните марки и компании и локални профилирани уиски питейни заведения, както и частни колекционери. Шоуто е районно промотирано и ще бъде посетено и от уиски запалянковци и колекционери от Румъния, Турция, Чехия, Словакия и Гърция.
14 обстоятелството за уискито от специалиста Петър Симеонов Създателят на уеб страницата whisky.bg за трендовете в уиски културата
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР