На 83-годишна възраст почина Чарлз Менсън, един от най-жестоките убийци

...
На 83-годишна възраст почина Чарлз Менсън, един от най-жестоките убийци
Коментари Харесай

Почина един от най-зловещите убийци

На 83-годишна възраст умря Чарлз Менсън, един от най-жестоките убийци в света, заяви „ Лос Анджелис Таймс “, базирайки се на информацията на управляващите в окръг Кърн. От болничното заведение, в която беше настанен американецът, потвърдиха за неговата гибел. Причина за гибелта е дълготрайно боледуване. През месец януари Чарлз Менсън беше приет в болница поради стомашни проблеми.

Менсън, който има татуировка на свастика сред очите си, е наказан на гибел, само че при започване на 70-те години на предишния век Върховният съд на Калифорния анулира осъществяването на смъртни присъди. Мъжът, който е предводител на комуната „ Семейство Менсън “, получава доживотна присъда.

През 1969 година Менсън изпраща почитателите си да убият седем души. Сред жертвите е холивудската актриса в напреднала бременност Шарън Тейт - брачна половинка на режисьора Роман Полански. През тези години сектата на Менсън прави серия убийства в Лос Анджелис, които всяват суматоха измежду локалното население. Жертвите са бели американци, като задачата на убийците е виновността да бъде хвърлена върху афроамериканската общественост в страната.

По времето, когато комуната стартира да се заражда, Чарлз Менсън е незает някогашен пандизчия (лежал за обири и други престъпления), прекарал половината си живот в изправителни институции. Малко преди да стартира да прави убийствата, американецът се опитва на музикалната сцена в Лос Анджелис, само че без сериозен триумф.

Серийният палач до края на живота си не демонстрира, че се разкайва за делата си. Роден през 1934 година, Чарлз Менсън в никакъв случай не узнава името на биологичния си татко. Майка му е продажница, която го ражда на 16-годишна възраст. Още в тийнейджърските си години той стартира да се занимава с закононарушения и лежи по изправителни институции и затвори.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР