На 83 години повечето хора могат просто да бъдат щастливи,

...
На 83 години повечето хора могат просто да бъдат щастливи,
Коментари Харесай

На 83 години най-възрастният футболист на Острова си търси нов отбор

На 83 години множеството хора могат просто да бъдат щастливи, че са живи. А какво ще кажете на тази възраст да играете постоянно футбол? Звучи мъчно, нали? Не и за Дики Бортуик, една същинска легенда във Англия, прочут като най-възрастният локален футболист, написа Dsport.bg.

През идващия месец Дики ще навърши 84. Това обаче не го стопира да играе обичаната игра като сега даже е в търсене на нов тим.

" Смятам, че съм кадърен да играя 90 минути. Ще дам 100%. Здрав съм като канара, добре построен, смел и с същинска обич към играта " - по този начин Бортуик промотира себе си.

Възрастта като че ли не е фактор за Дики и мъчно може да откриете пенсионер в по-добра форма. Причината е, че той просто не стопира да тренира. Често работи върху техниката и силата си с извършения в градината, където играе на стеничка.

" Често упражнявам ударите си като отправям топката към нея, с цел да подкрепям краката си в придвижване. "



В тренировките се включват и извършения за дишане. " Всяка заран ходя на входната врата и поемам 10 дълбоки глътки пресен въздух. Правя го и вечер преди да заспя ", споделя той в изявление за Sportbible.

Бортуик е пенсиониран инженер от Уеймаут, град наоколо до Дорсет. Неговата най-голяма фантазия сега е да се завърне на футболния терен, на който се изявява като нападател и ляво крило. " На разположение съм. Липсва ми доста да играя футбол. "

Причината сега симпатичният дъртак да е без тим е фактът, че предходният му тим от ветерани се е разпаднал. В покрайнината е останал единствено един подобен тим, само че за жал на Дики той не дава отговор доста на статуса " отбор за ветерани ".

" Те са доста конкурентни, имат играчи, които са на 35-40 години. Не са ветерани. Ние играехме футбол един път на две седмици. Имаше другарство и нещо, което да очакваш с неспокойствие. Аз свирех на пиано в кръчмата. Но тези дни завършиха вечно. "

Все отново Бортуик взе участие в благотворителни мачове, само че желае да играе на по-високо равнище. " Ясно е, че няма да се движа както преди 30 години, само че имам лично движение. Постоянно движение. "

Със сигурност Дики може да донесе на възможния си нов тим доста опит, тъй като той е прекарал 72 години на терена и има над 1600 мача.

В първите години на кариерата си той играе и на високо равнище - за тимовете на Рос Каунти и Инвергордън Таун в Шотландия. След това се мести в Дорсет и има мачове за 11 тима от аматьорското равнище като последният подобен бе Портланд Таун.

Бортуик е прочут като " Танка " измежду сътрудниците си, а може да се похвали и с над 400 гола.



А следва ли някаква диета?

" Не хапвам никакви отпадъци. Опитвам да хапвам добра, здравословна храна ", споделя той като добавя, че си разрешава от време на време да изпие 1-2 бири. " Не съм сериозен пияница, не е част от рутината ми. Лекарят ми сподели, че няколко чаши са като лекарство. Приех съвета и ме вижте в този момент. "

Бортуик трябваше да се оправи със съществено предизвикателство в живота си - рак на простатата, който обаче преодоля след осемседмично лекуване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР