На 82-годишна възраст почина популярният руски актьор и режисьор Олег

...
На 82-годишна възраст почина популярният руски актьор и режисьор Олег
Коментари Харесай

Почина руският актьор Олег Табаков


На 82-годишна възраст умря известният съветски артист и режисьор Олег Табаков, предадоха организациите.

Той е умрял в обкръжението на своето семейство в болничното заведение, в която е постъпил в края на декември предходната година в тежко положение.

Олег Табаков е национален актьор на Съюз на съветските социалистически републики. Повечето от компаниите, в които играе са част от руската кинокласика, измежду които " Война и мир ", " 17 мига от пролетта ", където изигра ролята на бригаденфюрера от Секретен сътрудник Валтер Шеленберг, " 12-те стола ", " Д'Артанян и тримата мускетари ", " Няколко дни от живота на Обломов ", " Москва не има вяра на сълзи ", " Човекът от булеварда на Капуцините.

Основател е на театрите " Съвременник " и " Табакерка ", бил е началник на Московския живописен спектакъл " Чехов ". Бил е ректор на театралната школа към МХАТ от 1986 до 2000 година Беше член на Съвета по просвета и изкуство към съветския президент от 2001 година Кавалер е на ордена " За заслуги пред Отечеството ".

Олег Табаков е роден на 17 август 1935 година в град Саратов в лекарско семейство. Има два брака. В продължение на 33-години е женен за съветската актриса Людмила Крилова, от която има щерка и наследник. От 1995 година е женен за актрисата Марина Зудина, от която също има щерка и наследник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР