На 80 години почина шефът на европейската борба Цено Ценов.

...
На 80 години почина шефът на европейската борба Цено Ценов.
Коментари Харесай

Почина шефът на борбата в Европа Цено Ценов

На 80 години умря шефът на европейската битка Цено Ценов.

Това излиза наяве от съболезнователен адрес изпратен от министъра на спорта Красен Кралев до смейството и околните на Цено Ценов. Ето какво е нписал спортният министър:

"С огромно огорчение научих вестта за кончината на Цено Ценов. Приемете моите най-искрени съболезнования!

Напусна ни един заслужен човек, който посвети живота си на спорта. Напусна ни мой другар и огромен състезателен началник. Цено Ценов беше умен човек, балансьор, ерудит и админ от най-високо равнище с голям опит, потвърден престиж в международната и европейската битка. Уважаван на всички места той способства за имиджа на българския спорт. За него моралът и достолепието бяха измежду водещите полезности за индивида. Напусна ни персона, която може да служи за образец на всяко едно потомство.

Почина Лъчезар Кацарски

Цено Ценов управляваше активността на Европейската федерация по битка в продължение на 24 години. През петте си мандата като президент той работеше неуморно за развиването на обичания си спорт, като беше фактор в централата още от нейното учредяване през 1978 година През 2002 година Ценов беше определен и на управителна позиция в управата на Международната федерация по битка, с цел да заеме по-късно и поста вицепрезидент.

Цено Ценов беше измежду престижите на управителни постове и в българския спорт. Бивш ръководител на Българската федерация по битка, дълготраен член на Българския олимпийски комитет и изпълнителен шеф на Фондация "Български спорт”. В началото на тази година имах достойнството да му връча най-високото държавно отличие в региона на спорта - “Венец на победителя”, като доказателство за голямата заслуга, която има към развиването на родния спорт.

Загубата на персона от неговата големина провокира голяма тъга. Напусна ни един от най-големите деятели на българския спорт.

Поклон пред светлата му памет! ".

Екипът на Novini.bg също изрича съболезнования на фамилията, околните и приятелите на Цено Ценов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР