На 8 януари – Бабинден, в УМБАЛ „Медика“ 26 санитарки

...
На 8 януари – Бабинден, в УМБАЛ „Медика“ 26 санитарки
Коментари Харесай

Санитарки от Русе получиха професионална квалификация

На 8 януари – Бабинден, в УМБАЛ „ Медика “ 26 санитарки получиха свидетелства за подготовка по специалностите „ здравен асистент” и „ болногледач”. Управителят на лечебните заведения „ Медика “– доцент доктор Кирил Панайотов и депутатът Пламен Нунев, поздравиха приключилите и връчиха свидетелствата.
Персоналът минава специализации в разнообразни посоки и обучителни курсове. Санитарите са в непосредствен контакт с пациентите. С повишението на техните познания и професионални умения, съгласно европейските стандарти, се подсигурява сходство с предстоящите условия към личния състав през 2020 година Курсът на образование, воден от хабилитирани лекари, медицински сестри, обществени служащи и психолози, приключва с полагане на държавни изпити.
За възстановяване на полаганите грижи за пациентите, помощният личен състав е минал едногодишна професионална подготовка с акценти в здравното обслужване, обществената хигиена, здравната логика на психиката, хигиената на храненето и други Професионалната подготовка се осъществя от Лечебни заведения „ Медика”, взаимно с Института по обществено ръководство по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси 2014 – 2020 “. Всички курсисти са защитили сполучливо наученото и го ползват на процедура в този момент в отделенията на УМБАЛ „ Медика Русе “, СБАЛК „ Медика Кор “, СБАЛФРМ „ Медика “ и ДКЦ-2.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР