На 8 януари иранската армия нанесе ракетни удари по американски

...
На 8 януари иранската армия нанесе ракетни удари по американски
Коментари Харесай

Сюлеймани „възкръсна“ около атаките срещу военните обекти на САЩ! Край Белия дом е напечено ВИДЕО

На 8 януари иранската войска нанесе ракетни удари по американски обекти в Ирак. Но забавно е какво е известно за офанзивите против военните обекти на Съединени американски щати.

Какво се случи
Говорителят на Пентагона Джонатан Хофман съобщи, че към 17:30 ч. на 7 януари (00:30 българско време на 8 януари) Иран е изстрелял няколко десетки балистични ракети по американските сили и обединението в Ирак.

Позовавайки се на източник от администрацията на Съединени американски щати, телевизионният канал ABC оповестява, че ракетна офанзива е развалила американска цел в покрайнините на Ербил в Северен Ирак, както и въздушната база Айн ал Асад в западната част на страната.

Списание Newsweek, базирайки се на източници от иракското разузнаване, заяви, че две балистични ракети и крилати ракети са били употребявани за нахлуване на две американски военни бази в Ирак, прецизира Фокус.

Телевизионният канал Al Hadath заяви, че няколко американски самолета са били унищожени вследствие на ракетния удар по авиобаза Айн ал Асад

Според CNN са наранени и няколко иракчани. Телевизионният канал Sky News Arabia оповестява за умрелия офицер от иракските въоръжени сили и петима ранени. Според Ройтерс 80 души са били убити при ракетната офанзива .

Какво се знае за интервенцията на Иран
Според информация на иранския ефирен канал Press TV, Корпусът на стражите на ислямската гражданска война (КСИР – елитните елементи на въоръжените сили на Иран) е декларирал, че ракетният удар по авиобазата Айн ал Асад е нанесен в отговор на убийството на военачалник Касем Сюлеймани.

На страницата в „ Туитър “ на някогашния командващ спецчастите „ Кудс “ на КСИР Касем Сюлеймани се появи надпис на британски: „ Ще се изправя против вас “.

Как реагираха американските управляващи
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп следи обстановката с нападенията против американски цели дружно с екипа за национална сигурност. Американският водач, неговите основни министри и помощници организират незабавна среща по отношение на случая.

Тръмп с първи думи след ракетните удари на Иран по военните бази на Съединени американски щати в Ирак

Служителите на министъра на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер са се свързали с изпълняващия длъжността министър-председател на Ирак Адел Абдел Махди, съобщи CNN.

Около Белия Дом са увеличени ограниченията за сигурност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР