На 8 януари 2018 екзекутираха в центъра на столицата "касичката"

...
На 8 януари 2018 екзекутираха в центъра на столицата "касичката"
Коментари Харесай

Кой чисти около Цветан Цветанов? Две екзекуции на 8 януари на най-доверените му бизнесмени

На 8 януари 2018 екзекутираха в центъра на столицата "касичката " на Цветан Цветанов - Петър Христов.

Две години по-рано, отново на 8 януари, само че 2016, очистиха в най-баровския квартал на София персоналния шивач на Цветан Цветанов Александър Антов, необут на фешън къща Агресия. Съвпадение? Предупреждение? Някой чисти към най-силната фигура в ГЕРБ или стеснява кръга към него и го наближава със заредена цев. Първото ликвидиране не е разкрито и до през днешния ден, второто няма да бъде.

Министерство на вътрешните работи в никакъв случай не е разкривало поръчкови убийства от сходен диаметър. Основната нишка в тях е самият Цветанов. Coincidence. Неслучайни съвпадения, по този начин споделят англичаните. Няма данни някой от ДАНС или Министерство на вътрешните работи да рови към Втория човек в Партията- майка. А кучето е заровено някъде в неговия двор на някой от шесте му публични жилището.

Две са главните влакна.

Първата. Някой над Цветанов го лимитира като периметър и власт. Търсете парите. Зад такива изтезания стоят ползи големи - пари и власт. Засега няма данни някой да ревизира задълбочено финансовите връзки сред Цв. Цв. и предприемачите Антов и Христов. Двамата покойници са и крупни приватизатори - Агресия и Лактима. Те са дясната ръка на шефа на ПГ на ГЕРБ и негов главен шивач и стилист. В мафията знаем ролята на шивача. Двамата покойници са работили на ръба на страната и са солидни усвоители на държавни поръчки и на еврофондове.

От 10 години Цветанов непроменяемо е вторият човек във властта. Дали покойниците не са държали секрети шифри на несметни офшорки с скришен притежател - някой от първия ред на лордовете от Тъмната страна на Силата. ГЕРБ от дълго време не е партия на харизмата на Борисов, от дълго време е партия без никаква идеология. Тя е партия на клиентелата и на бизнеса. Във всеки град има един или няколко като Петър Христов. Всички те на късата каишка на Цв. Цв. Това са структурите на ГЕРБ- общини, поръчки, компании, фабрики. Всички чиновници и служащи гласоподават под строй - над 700 хиляди гласа под строя на суровия оргсекретар Цветанов. Те са на заплата от ГЕРБ. Нямат различен избор.

И тук идва втората версия, вторият претекст. Убийствата са в действителност изтезанието на самата Партия. Доверието в Цветанов е сринато. Страхът надвива над послушанието измежду партийните велможи. Някой над ГЕРБ се готви да завърши този изродил се план. До 6 месеца краят ще пристигна, тъй като към този момент вреди на страната. Дали Бойко Борисов осъзнава какъв брой нездравословен е за неговото политическо бъдеще Дясната му ръка. Цветанов се срутва... Към пандиза или към забвението при офшорките. Въпросът е кой от ГЕРБ ще го последва. Разбира се, в случай че има воля, прокуратурата може да форсира и завърши този развой за седмици.

Дали Бойко ще натисне спусъка? А дали тези над него ще му дадат още време за взимане на решение...?
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР