На 8 октомври т.г. в близост до гр. Търнава, Словения,

...
На 8 октомври т.г. в близост до гр. Търнава, Словения,
Коментари Харесай

Разбиха нелегални фабрики за производство на цигари при съвместна акция в Словения и Будапеща

На 8 октомври т.г. наоколо до гр. Търнава, Словения, е разкрита незаконна фабрика с три поточни линии за произвеждане на цигари. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Иззети са 9.4 млн. къса цигари, близа 3.5 тона нарязан и 14 тона нерязан тютюн, 200 палета с материали за производството на цигари. Задържани са 40 лица. Ден по-късно в региона на Будапеща е открита втора незаконна фабрика с две поточни линии. При претърсването на място са конфискувани 5.7 млн. къса цигари, към 35 тона нарязан тютюн, заготовки за цигари и други

В хода на интервенцията са арестувани 22 лица. Открити са и машини, част от поточна линия, които не са били употребявани, само че по първични данни са били предопределени за създаване на друга поточна линия за незаконното произвеждане.

Установяването на двете незаконни заводи е резултат на извършени интернационалните следствия от чиновници на отдел „ Митнически режим, парична, данъчна и осигурителна система “ при ГДБОП, чиновници на Криминалната работа на Финансовата администрация на Словакия и сътрудниците им от Националната Данъчна и Митническа администрация на Унгария, координирани от Европол и Европейската работа за битка с измамите /OLAF/.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР