На 8 ноември, в Заседателна зала на Община Русе, се

...
На 8 ноември, в Заседателна зала на Община Русе, се
Коментари Харесай

Държавни институции, организации и частни фирми в Русе се подготвят за зимния сезон

На 8 ноември, в Заседателна зала на Община Русе, се организира заседание, свикано от кмета Пламен Стоилов, с щаба за осъществяване на общинския проект за отбрана при бедствия, кметове на кметства и ръководителите на ведомства, организации и компании по организация на подготовката на Община Русе за зимен сезон 2018 – 2019 година Участваха заместник-кметът по комунални действия в Община Русе Наталия Кръстева, шефът на дирекция „ Обществен ред и сигурност “ Спасимир Димитров, началникът на отдел „ Управление при рецесии “ Петко Добрев и други
Представен бе отчет за дейностите по подготовката на Община Русе за зимен сезон 2018-2019 година По-късно бяха изслушани представителите на компаниите за снегопочистване и зимно поддържане („ Берус “ ЕООД; „ Пътно поддържане “ ЕООД- Русе; „ Русе Пъблик Сървисис “ ЕООД; Консорциум „ Паркстрой “ ЗЗД; Оперативна програма „ Паркстрой “), кметовете и пълномощниците на кмета по обитаемоте места, представителите на сдружения, организации и компании ( локалните поделения на „ Енерго Про “ ЕАД, „ ВиК “ ЕООД, „ Овергаз север “ ЕАД, „ Топлофикация “ ЕАД;, ОД на МВР- Русе, РД ПБЗН- Русе и Електропреносен регион - Русе).
Градоначалникът съобщи, че Община Русе ще наложи непоколебим надзор на компаниите, ангажирани с организацията на подготовката за зимния сезон. Акцентира се върху нуждата от деликатно поддържане на новите настилки в града и при нарушение целостта им ще се постановат санкции на отговорните. При тежки зимни условия, водачите на МПС ще употребяват платените зони за паркиране гратис, както и двата общински подземни паркинга (до „ Монбат Арена “ и до Доходно здание), като по този начин ще се освободят пространства за техниката при почистването на дребните улици.
Стоилов показа, че чака мощна ангажираност от кметовете на дребните обитаеми места и ръководителите на институциите, отговарящи за зимната конюнктура в града. Спасимир Димитров добави, че е осъществена инспекция на техническото положение на транспортните средства от Общински превоз – Русе. Той прикани за правилно осъществяване на договорите и уговорките от виновните институции и компании. Присъстващите показаха цялостна подготвеност и показаха доклади за налична техника, инертни материали и човешки запас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР