На 8 ноември в Административен съд София-град ще се проведе

...
На 8 ноември в Административен съд София-град ще се проведе
Коментари Харесай

Ново дело за цената на билета в София

На 8 ноември в Административен съд София-град ще се организира следващо съвещание по делото за цената на билета за пътешестване с публичен превоз в столицата, заяви БГНЕС.

От Гражданска самодейност за публичен и релсов превоз, дружно с други жители, цивилен организации и общински съветници, не престават борбата повече от 3 години .

От самодейността напомнят позицията си, че в актуалната обстановка, каквато и цена да бъде заложена, т я не дава отговор на европейските регламенти за публичните транспортни услуги и пазарните правила и е напълно политически избрана.

„ От тази позиция нито електронната система, нито почасовият билет, които се прокрадват в пространството, биха трансформирали неналичието на обикновено схващане за доходи, разноски на транспортни оператори, обвързване за социална услуга и други ЦГМ се е трансформирал в община в общината, методът му на действие води извънредно тежки последствия за качеството на публичния превоз в София, който бележи съвсем непрестанен спад в последните 18 години ”, декларират от Гражданска самодейност за публичен и релсов превоз.

Според тях всяка една промяна, която се прави в сдружението от тук нататък, би трябвало да е ориентирана преди всичко - към повишение на броя пътуващи с публичен превоз в София, респективно фрапантно понижаване на замърсяването на въздуха, шума и тапите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР