На 8 ноември 2019 г. е постановено обвинение на Районна

...
На 8 ноември 2019 г. е постановено обвинение на Районна
Коментари Харесай

12 г. играли Пинокио без съгласието на авторката

На 8 ноември 2019 година е постановено обвиняване на Районна прокуратура – Ямбол (по кореспонденция №2527 / 2019 от на ЯРП) против Михаил Лазаров шеф на Драматичен спектакъл „ Невена Коканова” – Ямбол по отношение на осъществено от него закононарушение по член 172а от Наказателен кодекс – корист с авторски права.

В продължение на 12 години шефът Михаил Лазаров е представял в поверения му спектакъл детската пиеса „ Пинокио " без единодушието на носителката на авторски права Рада Москова и без да ѝ бъдат изплатени дължимите такси като създател.

Първоначално Прокуратурата е разследвала догадка за закононарушение по член 172а, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се изисква наказване отнемане от независимост до пет години, само че заради смекчаващи виновността условия и заради неналичието на искания и желание от страна на ощетената авторка да си търси правата по правосъден път, закононарушението е квалифицирано като такова по член 172а, алинея 5 от Наказателен кодекс, за което се изисква наказване по административен път. Прокуратурата е изпратила постановлението до Министерството на културата за налагане на административното наказване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР