На 8 май в АЕЦ “Козлодуй” бяха подписани договорите, с

...
На 8 май в АЕЦ “Козлодуй” бяха подписани договорите, с
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй обяви своите нови стипендианти

На 8 май в АЕЦ “Козлодуй” бяха подписани договорите, с които четирима студенти публично станаха стипендианти на атомната централа.
Александър Николов – заместител изпълнителен шеф на сдружението, поздрави младежите, покрили условията за включване в стипендиантската стратегия, показа насладата си да ги назова сътрудници и им пожела сполучливо довеждане докрай на комплицираните специалности, които са избрали.
Атомната централа ще окаже поддръжка за образованието на Пламен Цветков и Любомир Николов – бакалаври в компетентност “Топлоенергетика и нуклеарна енергетика” на Технически университет – София, на Елица Костова, последваща магистратура по “Ядрена енергетика” в същия университет, както и на Калоян Караиванов – бакалавър по “Ядрена техника и нуклеарна енергетика” в Софийски университет “Св. Климент Охридски”.
До довеждане докрай на образованието си те ще получават стипендия от 1000 лв. за учебен срок, както и възнаграждение на семестриалната такса в размер на цената за държавна поръчка. На сполучливо приключилите ще бъде препоръчан трудов контракт за работа по съответните специалности.
Стипендиантската стратегия на АЕЦ “Козлодуй” има за цел да разпространява опциите за реализация в нуклеарната промишленост и да подкрепя процеса на професионално израстване на младежите. С това сдружението дава своя принос за образуване на идващото потомство енергетици, които да продължат безвредната и надеждна употреба на нуклеарните мощности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР