На 8 май Министерството на вътрешните работи бе домакин на

...
На 8 май Министерството на вътрешните работи бе домакин на
Коментари Харесай

CULTNET обсъди инициативата на българското председателство за формализиране на мрежата

На 8 май Министерството на вътрешните работи бе хазаин на 5-ото съвещание на Неформалната мрежа на службите и специалистите с пълномощия в региона на културните полезности (CULTNET), оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Участниците разгледаха концепциите за бъдещето на мрежата - българското председателство започва самодейност за формализирането й, като предлагането се основава на готовността на Холандия да обезпечи действието на възможен непрекъснат секретариат.

"Осъзнаваме, че опазвайки нашата история от престъпни похищения, ние предотвратяваме улеснението и финансирането на доста други форми на тежка престъпност, в това число на тероризма. Нашите тактики и дейности за възстановяване на отбраната на нашето завещание са от решаващо значение за сегашното и бъдещето ни “, сподели в приветствието си към участниците старши комисар Благородна Макева, заместник-директор на Главна дирекция „ Национална полиция “ и ръководител на Работна група „ Правоприлагане “. Отчитайки продължителността на процеса по формализиране на мрежата, тя акцентира нуждата от общ и изчерпателен метод за дейно противопоставяне на противозаконния трафик и търговията с културни полезности.

Наред със стратегическите полемики за бъдещето на CULTNET, делегатите направиха обзор на настоящите действия на мрежата и разискаха актуалните провокации в битката с закононарушенията против културното завещание. В срещата взеха присъединяване представители на членуващите в мрежата страни членки на Европейски Съюз, Европол, Европейската комисия и Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета (ЮНЕСКО).

CULTNET е неофициална мрежа на службите и специалистите с пълномощия в региона на културните полезности, основана от Съвета през октомври 2012 година за попречване и битка с закононарушенията против културните полезности. Мрежата си сътрудничи с интернационалните организации като Интерпол и ЮНЕСКО, както и с способените органи на трети страни. Тя е подформат на Работна група „ Правоприлагане “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР