На 8 май 2024 г. - Електрохолд Трейд ще съдейства

...
На 8 май 2024 г. - Електрохолд Трейд ще съдейства
Коментари Харесай

Електрохолд Трейд доставя на Нестле България 13 500 мВтч зелена енергия през 2024 г.

На 8 май 2024 година - Електрохолд Трейд ще спомага на своя сътрудник Нестле България да постигне екологичните си цели, като ще му обезпечи общо 13 500 мВтч зелена електрическа енергия до края на 2024 г, оповестиха от пресцентъра на Електрохолд Трейд.

 

Благодарение на съдействието сред двете компании в региона на
продажбите на електрическа енергия, Нестле България ще понижи въглеродните излъчвания от дейността си със 17 550 тона годишно.


„ Това е партньорство сред двама водачи в своите браншове, което освен носи изгоди за българското общество, само че и способства за по-зеленото бъдеще на планетата. За Електрохолд Трейд е чест, че оказва помощ на Нестле България да реализира задачите си за стабилно развиване “, каза Кръстю Икономов, шеф Индивидуални продажби в Електрохолд Трейд, при връчването на зеления документ на Петър Стоилов, изпълнителен шеф на Нестле България.


Дългосрочният ангажимент на Нестле на световно равнище е реализиране на нулеви чисти излъчвания на парникови газове до 2050 година Това е част от най-амбициозната цел на Парижкото съглашение – ограничаването на световното повишение на температурата до 1,5 0 С до 2050 г. Сертификатът се базира на гаранции за генезис, издадени от Агенцията за стабилно енергийно развитие. Той подсигурява, че 13 500 мВтч електрическа сила, която Нестле България ще използва през 2024 година, е 100% създадена от възобновими източници.

 

Електрохолд Трейд е един от водещите снабдители на електрическа енергия за промишлеността и бизнеса. Компанията има 18 години опит на свободния пазар, като до момента е доставила над 49 тераватчаса електроенергия и е осъществила продажби на стойност 6,7 милиарда лв..


NESTLE е най-голямата компания за храни и питиета в света. Притежава повече от 2 000 марки – от световни икони като MAGGI®, NESPRESSO® и NESCAFÉ®, до местни любимци като Мура®, LZ®. Вече 30 години Нестле България е стратегически вложител, благонадежден шеф,
приближен сътрудник и социалноотговорна компания, която поддържа значими публични дела.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР