На 8 май 2019 г. в кино Одеон - гр.

...
На 8 май 2019 г. в кино Одеон - гр.
Коментари Харесай

Наградиха участниците в четвъртото издание на Международния фестивал "Кино в длан"

На 8 май 2019 година в кино " Одеон " - гр. София, бяха връчени четвъртите награди на фестивала " Кино в длан " - първият фестивал за филми, снимани с мобилни телефони, проведен в България. Той е извърнат към младите, самостоятелни кино създатели, подготвени да опитват с модерните технологии.
Целта e разпространение на самостоятелното кино творчество благодарение на модерните мобилни технологии. Двете условия за участия са техническото устройство, с което е сниман филмът, да е телефон или таблет, и продължителността да е до 5 минути.
В тазгодишната селекция на фестивала участваха 79 кино лентата, а създателите на лентите са от България, Турция и Македония.
Журито в състав: проф. Валери Чакалов, Детелина Палазова и доцент Юри Дачев под председателството на доктор Александър Донев, присъди 12 награди.
Голямата премия на кмета на община Шумен завоюва филмът ‚Денят на кървавите венци " на Димитър Димитров.
Двете специфични награди, обезпечени от Huawei, са за филмите " Ева беше тук " на Роберта Колева и " Жажда " на Антон Жеков.
Наградата за игрален филм получиха Магдалена Тодорова и Иван Алексиев за взаимния си план " А good night story ".
Надя Пеовска завоюва наградата за документален филм с " На посетители на баба Ивана ".
Журито класира като най-хубави анимационни кино лентата " Караконджул " и " Има време " на Стефан Войводов.
Наградата за новаторско потребление на видеотехнологиите отиде при Нуркан Нуф, с присъединяване на Алина Пенчева, за филмите " Петрикор " и „ Нежност ".
Наградата на Съюза на националните читалища e за кино лентата " Незабравените хармоники " с създател Владимир Лечев, а премията на Народно читалище „ Добри Войников-1856 " - за Ирина Марангозова и кино лентата " До теб /By Your Side/ ".
" Жабата " на Владимир Великов е изборът на НАТФИЗ „ Кръстю Сарафов ". Авторът на кино лентата печели присъединяване без такса в едноседмичните кандидатстудентски съвещания на НАТФИЗ по определена от него компетентност.
Наградата на Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски " е за кино лентата „ Случва се " на Апостол Фанев.
Наградата на публиката завоюва Пламен Манчоров за кино лентата „ Прераждане ", един преносен апел да дадем повече и по-истинско детство на децата.
Дипломи за креативно достижение бяха присъдени на Eхлин Аронов за " Цветята нямат усеща " и Дмитрий Ковачев за " Хладилникът на бъдещето ".
Фестивалът се провежда от Народно читалище " Добри Войников-1856 година " - гр. Шумен, и се организира под патронажа на Министерството на културата, със съдействието на Община Шумен, Съюза на националните читалища, Huawei, Теленор, НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов " и Шуменски университет „ Епископ Константин Преславски ".
По традиция община Шумен връчва Голямата премия. Останалите награди - за най-хубав анимационен, документален, игрален филм, филм с най-хубаво потребление на видеотехнологиите и други - са обезпечени от сътрудниците на фестивала - Huаwei, Telenor, Съюза на националните читалища, НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов ", ШУ „ Епископ Константин Преславски ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР