На 8 февруари във Висшия съдебен съвет ще бъде избран

...
На 8 февруари във Висшия съдебен съвет ще бъде избран
Коментари Харесай

Другата седмица избират шеф на Окръжния съд във Враца

На 8 февруари във Висшия правосъден съвет ще бъде определен началник на Окръжния съд във Враца.
Единственият претендент за поста е актуалният краткотрайно изпълняващ длъжността административен началник на правораздавателната институция Надя Пеловска. В претекстовете си пред Висш съдебен съвет при подаването на документите си тя е показала 15-годишен опит и 23 години стаж като арбитър. Очаква се дамата да бъде утвърдена от висшите магистрати и да продължи да оглавява храма на Темида.
До конкурс за административен началник на Врачанския областен съд се стигна, откакто Висшият правосъден съвет "скъса " на събеседването Мирослав Досов, който беше единствената кандидатура при предходния конкурс. Това стана след атестиране, траяло 6 месеца, а претекстовете на висшите магистрати бяха свързани с обстоятелството, че Досов е наказван за забавени каузи.
Първата процедура беше оповестена след отдръпването на Пеловска по здравословни аргументи. След близо година и половина след оповестяването на процедура за избор на началник на Окръжния съд от Висшия правосъден съвет оповестиха дата за провеждането на състезанието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР